SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Carolina Hurricanes – NY Rangers: Ylihinnoiteltu suosikki!
  • Toimitus

Carolina Hurricanes – NY Rangers: Ylihinnoiteltu suosikki!

julkaistu: 07.11.2019 15:17

PNC Arenalla kohtaavat NHL:ssä perjantaiaamuyöstä kello kahdelta Suomen aikaa Carolina Hurricanes ja New York Rangers.

Itäisen konferenssin ja Metropolitan divisioonan joukkueiden välinen ero on kuusi pistettä isäntien eduksi.

Rod Brind’Amourin valmentamat hurrikaanipaidat ovat ottaneet kolmen peräkkäisen voiton jälkeen kahdesti nokkiinsa edellisissä peleissään. Viimeksi Flyers löi Hurricanesin kotonaan 4-1 tehokkaan päätöserän ansiosta, missä karisti vieraansa kolmen maalinsa turvin.

Carolinan tehokkain pistemies on alkukaudella ollut yllättäen puolustaja Dougie Hamilton (15. 6+10=16), ennen laituri Andrei Svechnikovia (15. 6+9=15).

Carolinan suomalaiskolmikko Teuvo Teräväinen (15. 4+8=12), Erik Haula (14. 8+3=11) ja Sebastian Aho (15. 5+5=10) tulee pienen hajuraon päässä kärkikaksikosta.

Erityisesti kautensa yskien aloittaneen Ahon vaatimattomien tehojen takia Carolina on vahvistamassa lähiaikoina hyökkäystään siirtomarkkinoilla, jahka sopiva kala nimenomaan suomalaisten rinnalle löytyy.

Viidakkorumpu on pärissyt rapakon takana siihen malliin, että vaihtokaupassa Canes olisi valmis luopumaan pakeistaan Trevor Van Riemsdykista ja/tai Haydn Fleurysta, kunhan sopiva vonkale tarttuu ensin pyydykseen.

NY Rangersille ottelu on B2B-peleistä jälkimmäinen. Viime yön kierroksella se otti MSG:ssä komeasti Bounce Backin Detroitin (5-1) kustannuksella hävittyään paria iltaa aikaisemmin samaisella estradilla rumasti Ottawalle (2-6).

David Quinnin suojatit ovat joutuneet tulemaan neljä ottelua toimeen ilman loukkaantunutta ykkössentteriään Mika Zibanejadia, mutta ruotsalaisen luistimiin hypännyt Ryan Strome on vastannut yllättävän hyvin huutoon ja NY Rangers on voittanut kolme neljästä pelistään Zibanejadin ollessa telakalla.

Strome on saalistanut Artemi Panarinin rinnalla neljässä pelissä kolme maalia ja viisi pistettä, venäläisen nakuttaessa puolestaan kaksi osumaa ja viisi pinnaa.

Kaapo Kakko on pelannut Brett Howdenin johtamassa kolmosnyrkissä, missä vaatimattomasta roolista huolimatta suomalaiskeltanokka on rohmunnut kaksi maalia ja kolme pistettä neljässä ottelussa. Ei huono!

Carolinalta Jordan Martinook on yhä sivussa ja Haulan pelaaminen on epävarmaa. Zibanejad jatkaa yhä toipilaana vierailta.

Petr Mrazek (7-2-1, 2.50, 90.9%) torjunee isäntien maalinsuulla tänään. Vieraiden maalissa saanee viime yönä torjunut Henrik Lundqvist (3-3-0, 3.19, 91.6%) huilivuoron ja Alexander Georgiyev (3-2-1, 2.87, 91.35%) palaisi NY Rangersin maalille, missä torjui kolmessa peräkkäisessä pelissä, kunnes Rags hävisi Ottawalle ja venäläiselle annettiin lepovuoro.

Nousukuntoista Devilsia vastaan kokemaansa kotitappiota lukuunottamatta mainiosti PNC Arenassa pelanneen Hurricanesin luulisi olevan niskan päällä ilman Zibanejadia pelaavaa Ragsia vastaan. Quinnin suojatit pelaavat kuitenkin tällä hetkellä keskimääräistä enemmän voittavaa jääkiekkoa, joten sen mahdollisuuksia ei sovi liioin väheksyä.

Canes on ylihinnoiteltu kotisuosikki, eikä Rags ole niin huono kuin kerran kolmesta voittava altavastaaja, kuten kertoimet antavat ymmärtää.