SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Canes pani Capitalsin taas katolleen – Teräväinen ratkaisi!
  • Mika
    Valkama

Canes pani Capitalsin taas katolleen – Teräväinen ratkaisi!

julkaistu: 19.04.2019 05:52

Carolina – Washington 2-1

PNC Arenassa iskivät yhteen Itäisen konferenssin puolivälierien neljännessä ottelussa Carolina ja Washington.

Edellisessä pelissä Micheal Ferlandin ja Andrei Svechnikovin lasarettiin menettänyt Carolina täydensi hyökkäyskalustonsa puuttuvia palasia Saku Mäenalasella ja Patrick Brownilla.

Jälkimmäiselle tämänöinen peli miehen ensimmäinen playoffs-peli taalajäillä. Isänsä Doug pelasi aikoinaan kolmessa eri NHL-seurassa yli 850 ottelua ja voitti kaksi Stanley Cupia Detroitissa vuosina 1997 ja 1998.

Ylävartalovamman takia kuusi peliä missannut Calvin de Haan palasi tänään myös Canesin puolustukseen.

Capitalsin piiskuri Todd Reirden teki pari pientä hienosäätöä tähän peliin jäätyään Game 3:ssa tylysti nollille. T.J. Oshie hyppäsi tänään Nicklas Bäckströmin ja Alexander Ovechkinin vierelle ykkösen oikeaan laitaan. Tom Wilson lensi Oshien tieltä puolestaan kakkosvitjaan Evgeny Kuznetsovin ja Jakub Vranan rinnalle.

Ennen tätä sarjaa kymmenen vuotta sitten viimeksi pudotuspeleissä esiintynyt Carolina siirtyi johtoon heti kättelyssä, kun kaikki PNC Arenan lehtereillä tuskin ennättivät vielä edes istahtaa oluthanojen äärestä.

Aikarauta näytti 17 sekuntia, kun Canesin kakkosvitjaan nelosesta ylennyt joukkueen tämän hetken kuumin nimi Warren Foegele iski vastaiskusta jo kolmannen maalinsa neljään viime erään Jaccob Slavinin ja Justin Williamsin passeista aivan maalin edestä!

Canesin kolmosen laitureista Jordan Martnikook satutti itseään (alavartalovamma) taklauksessa ja talutettiin jäältä avauserässä tarkastettavaksi. Canes-hyökkääjä palasi askiin muutaman vaihdon jälkeen takaisin, mutta ei pystynyt kuitenkaan jatkamaan enää ottelua.

Ottelun puolivälin krouvin jälkeen soitti Capitalsin kapteeni Ovechkin alkusoittoa one-timerillaan ylivoimassa tutulta paikaltaan vasemman b-pisteen kaarelta: 1-1(!). Dmitri Orlov ja Lars Eller syöttäjinä. Canesista Teuvo Teräväinen puolestaan jäähyboksissa. Ovechkinille neljäs piste (2+2) tässä ottelusarjassa!

Oville ylivoimaosuma oli uran 23:s pudotuspeleissä, ja Aleksanteri Suuri nousi kaikkien aikojen tilastossa jaetulle 24.nnelle sijalle yhdessä Joe Nieuwendykin ja Brian Bellowsin rinnalle!

Teräväinen kuittasi puoli minuuttia ennen toista erätaukoa pukkarimaalilla Canesin ykkösvitjan hurjasta vastaiskusta, missä Sebastian Aho toi lätyn oikealta jättäen sen takanaan luistelleelle Nino Niederreiterille, joka löysi Teräväisen keskeltä. Holtbylle ei jäänyt mitään mahdollisuuksia ottaa kiinni täyteen vauhtiin viritetyn suomalaisen torpedon tuikkausta Capsin verkon perukoille!

Päätöserän viimeisellä vitosella Capitals pääsi hakemaan ylivoimalla tasoitusta, mutta Petr Mrazek torjui Kuznetsovin ja Bäckströmin loistopaikat ja nappasi toistamiseen ottelun ykköstähden palkinnon. Mrazek on päästänyt kahdessa peräkkäisessä pelissä ainoastaan yhden kiekon taakseen.

Teräväisen maali jäi näin ottelun voittomaaliksi ja Carolina tasoitti 2-1 -voitollaan sarjan 2-2:een!

 

Winnipeg – St.Louis 2-3

Jets ja Blues kohtasivat Läntisen konferenssin puolivälierässä viidettä kertaa Bell MTS Placessa. Neljä aiempaa peliä olivat päättyneet aina vierasvoittoihin, joten sarja oli tilanteessa 2-2.

Game 3:sta asti Jetsissä vauhtiin päässyt Adam Lowry iski maestronsa johdolla ottelun avausmaalin jo 12 sekunnin pelin jälkeen, kun Brandon Tanev löysi kulmasta maalin edestä Lowryn, joka pisti lätyn Jordan Binningtonin estelyistä huolimatta sisään. Myös ketjun kolmas lenkki Andrew Copp rohmusi syöttöpinnan Jetsin avausmaaliin!

Kuusi ja puoli minuuttia oli avauserää jäljellä, kun Dustin Byfuglien pelasi Kevin Hayesille oikealle lätyn, joka ajoi röyhkeästi Bluesin maalille kiekkoa suojaten ja pisti sen kylmästi Binningtonin taakse: 2-0(!).

Kolmannen erän toisella minuutilla ottelusarjan toisen maalinsa tehnyt Bluesin ykkösentteri Ryan O’Reilly toi vieraat maalin päähän riparimaalillaan, johon syöttöpisteet saivat David Perron ja Brayden Schenn.

Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Bluesin Schenn tasoitti pelin, mutta samaan aikaan Jetsin maali siirtyi paikoiltaan, kun Oskar Sundqvist torpattiin katolleen ja ruotsalainen siirsi kaatuessaan maalia. Tuomarit neuvottelivat pitkän tovin mitä tehdään ja maali päätettiin hyväksyä: 2-2(!).

Patrik Laineella oli tuon jälkeen tilaisuus viedä Jets uudelleen johtoon, mutta Billington sai täpärästi varusteensa väliin.

Blues sen sijaan iski, kun vain 15 sekuntia oli enää varsinaista peliaikaa jäljellä! Jaden Schwartz varasti Bluesille maalin edestä vierasvoiton ja ottelusarjassa nähtiin jälleen kerran vierasvoitto! Tyler Bozak ja Alexander Steen tekivät voittomaaliin esityön.

Blues johtaa nyt sarjaa 3-2 ja sillä on tilaisuus katkaista seuraavassa pelissä kotonaan Enterprise Centerissä ottelusarja itselleen!

 

Yön tulokset:

Carolina – Washington 2-1 (C: Teräväinen 1+0, Aho 0+1)

(Otteluvoitot tasan 2-2)

Winnipeg – St.Louis 2-3

(St.Louis johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2)

San Jose – Vegas 5-2

(Vegas johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2)