SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Call of Duty League käynnistyy tänä yönä – Jättiprojektia varjostaa huolestuttava epävarmuus
  • Niko
    Nikkilä

Call of Duty League käynnistyy tänä yönä – Jättiprojektia varjostaa huolestuttava epävarmuus

julkaistu: 24.01.2020 19:05

Activision Blizzardin uusi Call of Duty -liiga, Call of Duty League, käynnistyy avausturnauksellaan tänä yönä Suomen aikaa. Blizzardin Overwatch Leaguesta mallia ottanut franchise-liiga sisältää 12 eri kotikaupunkiaan edustavaa joukkuetta, jotka taistelevat sen kuuden miljoonan dollarin palkintopotista. Lähteiden mukaan liigapaikkojen hinnat ovat kulkenee 25 miljoonan dollarin tuntumassa, joten odotukset kauden avaukselle ovat takuulla kovat.

Jo tässä vaiheessa liigan alku näyttää kuitenkin varsin epävarmalta, sillä sitä ovat edeltäneet useammat haparoinnit. Viime joulukuussa, vain kuukausi ennen liigan alkua, saatiin tietää, että liigan malli tuleekin olemaan täysin erilainen edelliseen tietoon verrattuna.

Alun perin liigan tuli rakentua joukkueiden kotikaupungeissa pelattavasta pitkästä runkosarjasta ja pudotuspeleistä, mutta uuden tiedon mukaan liiga koostuukin yksittäisistä turnauksista, joiden pisteet lasketaan yhteen pudotuspelejä varten.

Myös monet muutkin tiedot on julkistettu viime tingassa. Esimerkiksi liigan lähetyshenkilökunta saatiin tietää vasta tämän viikon alussa ja liigan yhteistyökumppanit paljastettiin tänään. Vieläkään ei ole edes virallista tietoa siitä, mitä kautta liigan otteluita tullaan lähettämään; Twitchistä, Youtubesta, Mixeristä vai jostain muualta. Activision Blizzardin omistama MLG-sivusto twiittasi eilen lähettävänsä ottelut suorana, mutta kyseinen twiitti on sittemmin poistettu.

Los Angeles Guerrillasin kapteeni Patrick “ACHES” Price nosti erityiseksi huolenaiheeksi sen, ettei avausviikonloppua isännöivä Minnesota RØKKR  kyennyt alunperin tarjoamaan joukkueille toimivia harjoitustiloja, vaikka nämä itse kykenevät toki harjoittelemaan omissa tiloissaan. Tilanteen aiheuttaneet tekniset ongelmat on sittemmin saatu korjattua.

Samalla lailla liigan kilpailuintegriteettiä murentaa se, että viikonlopun turnauksessa käytössä oleva päivitys julkaistiin vasta kaksi päivää sitten. Luonnollisesti tämä on antanut pelaajille hyvin vähän aikaa harjoitella päivityksen kanssa pelaamista.

Turnausviikonlopun ensimmäinen peli alkaa ensi yönä klo 0:30 Suomen aikaa, kun toisensa kohtaavat Chicago Huntsmen ja Dallas Empire. Lisätietoa liigan aikataulusta löydät sen verkkosivuilta.

Lähteet: Call of Duty League, Esports Insider, Dotesports Kuvalähde: Call of Duty League