SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Calgary Flames – St.Louis Blues: Palaako nuotit toistamiseen viikon sisällä?
  • Johannes
    Romu

Calgary Flames – St.Louis Blues: Palaako nuotit toistamiseen viikon sisällä?

julkaistu: 22.12.2018 12:14

Scotiabank Saddledomessa kohtaavat iltapäiväottelussa Calgary Flames ja St.Louis Blues.

Kotijoukkue Calgary Flames saapuu iltapäiväotteluun kahden ottelun tappioputkessa. Joukkue hävisi kiertueensa viimeisen ottelun Dallas Starsille (2-0) ja ensimmäisen kotiottelun kiertueensa jälkeen Tampa Baylle (4-5rl). Joukkue on tappioista huolimatta läntisen konferenssin toinen vain pisteen päässä kärjessä olevasta Winnipeg Jetsistä. Liekkipaidat johtavat Tyynenmeren divisioonaa 47 pisteellä.

Calgary saa myös takaisin kokoonpanoonsa hyökkääjät Mikael Backlundin sekä Michael Frolikin. Poissa ovat vain pitkäaikaispotilaat puolustajat Michael Stone ja Juuso Välimäki. Maalissa aloittanee Mike Smith (91.2/2.71), joka palaa loukkaantumisen jälkeen maalinsuulle.

St.Louis Blues päättää kolmen ottelun mittaisen Kanadan kiertueensa Calgaryyn. Joukkue aloitti kiertueensa mallikkaasti kaatamalla kovassa nosteessa olevan Oilersin maalein 1-4, mutta palasi jo tutulle tasolleen seuraavassa ottelussa hävittyään Vancouverille (5-1). Nuottipaidat pitävät hallussaan läntisen konferenssin kellariosastoa, kun joukkue on läntisessä konferenssissa sijalla 13 ja Keskisen divisioonan viimeinen, 30 pisteellä.

Nuottipaitojen sairastuvalta löytyy vain pitkäaikaispotilaat Robby Fabbri (hyökkääjä), Carl Gunnarsson (puolustuja) sekä Alex Pietrangelo (puolustaja). Maalinsuulla aloittanee Jake Allen (89.76/3.17), joka on torjunut kaksi edellistä kiertueen ottelua.

Nuottipaitojen ympärillä on ollut melkoisia huhuja kiertueen aikana, kun joukkueen johtoporras on käynyt kauppaa ainakin hyökkääjä Vladimir Tarasenkolla. Tarasenkon perässä on ainakin Carolina Hurricanes, joka olisi valmis uhraamaan venäläistaiturin palveluksista Martin Necasin. Necas on tällä hetkellä mukana Tšekin nuorten maajoukkueessa Vancouverissa.

Ottelun ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantaa Calgary Flames. Bluesille ottelu on kolmas vierasottelu viiden päivän sisällä ja reissun viimeinen ottelu, millä on myös valtava merkitys. Yleensä reissun viimeisessä ottelussa alkaa näkymään henkinen väsymys, joka näkyy virheinä.

Vaikka Calgary on kahden ottelun tappioputkessa. Pelasi se edellisen ottelun liigan parasta joukkuetta vastaan ja haastoi heidät ihan tosissaan, varsinkin alivoimapelaaminen oli joukkueelta hyvää. Raskasrakenteinen Blues, joka vielä päättää raskaan vieraskiertueensa, ei pysty missään osa-alueella haastamaan Flamesia.

Joukkueet kohtasivat noin viikko sitten Enterprise Centerissä, missä Calgary soitti Bluesia maalein 2-7. Kyseessä oli myös iltapäiväottelu, mikä on ollut tällä kaudella erittäin haasteellinen alkamisajankohta nuottipaidoille. Joukkue on hävinnyt kaikki iltapäiväottelunsa tällä kaudella. Flamesin voitto kyseisestä ottelusta kannattaa ottaa vakavasti, sillä ottelu oli joukkueelle B2B -ottelun jälkimmäinen koitos, mikä kertoo Flamesin nykyisestä suoritustasosta todella paljon.

Nykyformissa oleva Flames on tällä hetkellä liian kovapala Bluesille, ja liekkipaidat palaavat tänään voittojen tielle.