SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Burnley – Wolves: Kotijoukkue kovan paikan edessä

julkaistu: 30.03.2019 08:58

Tänään päivän Valioliigavihjeiden ensimmäisen ottelun pelipaikkana toimii Turf Moor. Reilut 21 000 katsojaa vetävä stadion toimii tällä hetkellä yhtenä kotijoukkueen kasvun esteenä, mutta uuteenkaan stadioniin ei liiemmin rahaa löydy. Pinnoitteena toimii yleistyvä Dezzon GrassMasterin hybridinurmi ja kentän koko on maailman yleisin 105X98 metriä.

Kotijoukkue Burnley taistelee kynsin ja hampain sarjassa pysymisestä. Paikallisten fanejen suruksi on todettava, että joukkueen pysyminen Valioliigassa on lähinnä kiinni enemmän vastustajien huonoudesta, kun oman joukkueen hyvästä pelaamisesta. Reilu kuukausi sitten joukkue voitti yllätyksellisesti Tottenhamin, mutta siinäkin pelissä tulos oli kaukana pelitapahtumien kulusta. Sen jälkeen voittamiseen ei ole ollut oikeastaan edes mahdollisuuksia.

Tänään joukkueen kokoonpanosta puuttuvat Aaron Lennon ja Steven Defour. Myöskään Johannn Berg Gudmundsson jalkapohjan tai kantapään vammasta, mutta miehen odotetaan olevan tänään pelikunnossa. Näistä pelaajista varsinkin Aaron Lennon olisi ollut tärkeä pelaaja tässä ottelussa.

Vierasjoukkue Wolves lähtee jopa kadehdittavan hyvistä asemista otteluun. Joukkueen sairaslista on täysin tyhjä ja kokoonpanosta puuttuu ainoastaan kymmenen keltaista korttia kasaan tällä kaudella saanut Ryan Bennet, joka siis kärsii pelikieltoa korttitilin täyttymisestä.

Wolvesin peräsimestä löytyy suurelle yleisölle vieras nimi, eli Santo Espirito. Portugalilainen valmentaja on kuitenkin näyttänyt viimeisten vuosien aikana, että mies on selkeästi nouseva nimi näillä markkinoilla. Onkin selvää, että Wolves ei missään nimessä ole tilanteessa, missä heidän sijoituksellaan ei ole merkitystä. Varsinkin, jos FA Cupin voitto menee jollekin top6-joukkueelle, tulee sarjan seitsemäs pelaamaan europelejä ensi kaudella.

Wolves pelaa kurinalaista jalkapalloa, joka on tuottanut pitkin kautta tulosta myös vieraskentillä. Tänään pienessä pelillisessä paniikissa oleva Burnley onkin suuren päivätyön edessä, mikäli joukkue meinaa saada minkäänlaista tulosta aikaiseksi kotikentällään. Ainoan kysymysmerkin ottelun ylle heittää äsken ollut maajoukkuetauko. Onko kotijoukkue saanut pelilliset ongelmansa korjattua, kun he ovat saaneet rauhassa harjoitella reilun viikon ajan?