SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Bröndby IF – Braga: Paulus Arajuuren Bröndby lähtee haastamaan kokenutta portugalilaisryhmää
  • Toimitus

Bröndby IF – Braga: Paulus Arajuuren Bröndby lähtee haastamaan kokenutta portugalilaisryhmää

julkaistu: 07.08.2019 23:55

Tanskan suurseuroihin kuuluva Bröndby IF kohtaa omalla Bröndby Stadionillaan portugalisen Bragan tässä Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella.

Vierasjoukkue Braga sijoittui viime kaudella kotimaansa Primeira Ligassa neljänneksi, jonka johdosta se joutuu nyt karsimaan paikastaan Eurooppa-liigaan. Braga hävisi viime keväänä sarjan viidestä viimeisestä pelistään kolme ja sen myötä suora paikka lohkovaiheessa lipsahti käsistä.

Kööpenhaminan länsipuolelta oleva Bröndby kukisti edellisellä karsintakierroksella puolalaisen Lehcia Gdanskin yhteismaalein 5-3. Se hävisi vierasottelun 2-1, mutta tykitti 4-1 lukemat kotiyleisönsä edessä toissaviikolla. Sitä ennen tanskalaisryhmän kovuuden sai kokea Turun Inter, joka hävisi keltapaidoille ensimmäisellä karsintakierroksella selvin 5-2 yhteismaalein.

Bröndby on voittanut kymmenestä edellisestä kotipelistään seitsemän kaikki kilpailut mukaanlukien. Edellisessä Superliga-ottelussa se hävisi yllättäen Horsensille 1-2, mutta tuota peliä edelsi kuuden kotivoiton putki. Valmentaja Niels Frederiksenin luotsaama Bröndby on toteuttanut pelisuunnitelmaansa huomattavasti paremmin kotonaan, ja joukkueen menestys perustuukin juuri hyviin otteisiin kotikentällä. Tanskalaisjoukkueen alakerrassa dominoi jykevä suomalaistoppari Paulus Arajuuri.

Braga on pelannut koko kesän vain panoksettomia ystävyysotteluita, koska Portugalin liiga starttaa vasta tulevana viikonloppuna. Viidestä viimeisimmästä harjoitusottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Englantilainen Millwall kaatui heinäkuun puolivälissä 1-2, mutta sen jälkeen Braga on tahkonnut neljä peliä voitoitta, jääden jopa kolmesti täysin maaleitta.

Torstain Eurooppa-liigan karsintapeli on portugalilaisjoukkueen ensimmäinen kilpaottelu sitten toukokuun puolivälin. Tosin, Braga on kokenut europelin kävijä ja joukkue osannee kyllä valmistaa itsensä tähän vieraspeliin.

Bröndby on hyvässä vireessä, sillä se on pelannut kilpailullisia pelejä jo liki neljä viikkoa. Se tarvitsee kotivoiton edetäkseen jatkoon tästä parista ja tulee varmasti satsaamaan siihen kaikkensa.

Puolalaishyökkääjä Kamil Wilczek on ollut Bröndbyn kärjessä hyvässä tikissä ja hän on tehnyt tämän kauden kahdeksassa pelaamassaan pelissä jo seitsemän maalia. Kolmessa viimeisimmässä pelissään hän on osunut neljästi.

Vieraiden Wilson Eduardo on Bragan vaarallisimpia pelaajia. Angolalaishyökkääjä teki viime kaudella Bragalle 12 sarjamaalia.

Braga on joukkueista pelaajamateriaalitaan laadukkaampi, mutta varhainen ajankohta ja matkapeli tuovat omat haasteensa lusitaaneille. Vieraiden ykkästavoitteena lienee nollata isännät ensimmäisessä pelissä ja ratkaista ottelupari edukseen kotona.

Bröndby lähtee lievänä altavastaajana tähän koitokseen, mutta sillä on saumansa hankkia hyvä tulos äänekkään kotiyleisönsä edessä.