SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
F1 Iso-Britannian GP 2020
  • Johannes
    Romu

Kauden kymmenes F1 -osakilpailu – legendaarinen Silverstone

julkaistu: 11.07.2019 16:44

Kauden kymmenes F1 -kisaviikonloppu ajetaan tulevana viikonloppuna 12-14.07.2019 Iso-Britannian legendaarisella Silverstone Circuit -moottoriradalla. Silverstonen moottorirata on yksi F1 -sarjan legendaarisimmista radoista, minkä historia ulottuu aina toiseen maailmansotaan asti. Moottorirata on rakennettu toisessa maailmansodassa käytetyn RAF Silverstone -sotilaslentokentän paikalle. Silverstonessa ajettiin ensimmäinen F1 -osakilpailu vuonna 1950. Legendaarinen rata pysyy myös F1 -kisakalenterissa seuraavat viisi vuotta, kun Britannian kilpa-ajajien seura (BRDC) ja Liberty Media kirjoittivat menneellä viikolla jatkosopimuksen.

Suomalaiskuskeista korkeimmalle korokkeelle ovat nousseet Mika Häkkinen vuonna 2001 ja Kimi Räikkönen vuonna 2007. Silverstonessa eniten voittoja ovat ottaneet Alain Prost ja Lewis Hamilton, molemmilla sankareilla on viisi voittoa.

Silverstone Circuit (Iso-Britannia, Yhdistynyt kuningaskunta)

Sijainti: Iso-Britannia, Yhdistynyt kuningaskunta
Radan pituus: 5,891 km
Mutkia: 18
Kilpailun pituus: 52 kierrosta, 306,198 km
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton (Mercedes)
Viime vuoden voittaja: Sebastian Vettel (Ferrari)
Rataennätys: 1.30,621 Lewis Hamilton (Mercedes)
Eniten voittoja: Alain Prost, Lewis Hamilton (5)
Eniten voittoja valmistaja: Ferrari (17)

Pirellin rengasseokset Silverstoneen

Silverstonen moottorirata on todellinen testi rengasvalmistaja Pirellin tämän vuoden rengasseoksille. Silverstonen moottorirata on erittäin rasittava renkaille, ja tästä syystä Pirelli tuo kolmatta kertaa tällä kaudella hierarkian kovimmat seokset kisaviikonloppuun. Silverstonen rengasseokset ovat; C1 (valkoinen), C2 (keltainen) ja C3 (punainen).

Kuljettajien rengasvalinnat Silverstoneen

Pirellin tämän vuoden rengasseokset ovat saaneet paljon kritiikkiä, eikä paluu viime vuoden rengasseoksiin ollut todellakaan kaukana. Moni talli on valittanut renkaiden toimivuudesta ja optimilämpötilan toimintaikkunasta yhden kierroksen aikana, mikä on tehnyt varsinkin aika-ajoista monelle tallille haastavan. Kärkitallit Red Bull, Ferrari ja Mercedes lähtevät identtisillä rengasvalinnoilla kisaviikonloppuun ja hyvin todennäköistä on, että aika-ajon toinen osio läpiviedään kärkitallien osalta viikonlopun keskikovalla rengasseoksella.

Silverstone – Lewis Hamiltonin valtakunta

Iso-Britannian GP on niin Lando Norrikselle, George Russellille kuin Hamiltonille kotikilpailu ja monella tapaa merkityksellinen. Vaativan brittiyleisön katseet kaikesta huolimatta kiinnittyvät Hamiltoniin, joka on viime vuosina dominoinut Iso-Britannian GP:tä. Urallaan viisi kertaa Silverstonessa voittoon yltänyt ja neljä kertaa peräkkäin paalupaikan vallannut Hamilton, on viikonlopun suuri ennakkosuosikki.

Viime vuonna voittoon ajeli kakkosruudusta Sebastian Vettel. Hamiltonin kisa meni avauskierroksella vihkoon, kun brittikuski ja Räikkönen ottivat yhteen. Räikkönen sai kolaroinnistaan 10 sekunnin aikarangaistuksen, mutta Jäämies taisteli itsensä kaikesta huolimatta kolmanneksi, Hamiltonin sijoittuessa kilpailussa toiseksi.

Silverstone on niitä harvoja vanhan liiton ratoja ja on siksi monen kuljettajan mieleen. Viime vuoden kilpailu oli yksi kauden tapahtumarikkaimmista osakilpailuista, jolloin odotukset tulevaan kilpailuun ovat taas korkealla. Rataprofiili suosii jälleen Mercedestä, kun auton aerodynaamista ja mekaanista pitoa vaaditaan Silverstonen moottoriradalla.

Red Bull kannattaa ottaa myös tarkkailuun, sillä auton aerodynaamiset ominaisuudet tulevat nousemaan esiin tulevana viikonloppuna, ja onhan Max Verstappen tällä hetkellä tulessa! Ferrarille viikonloppu saattaa olla haastava, vaikka italialaistalli tekee kovasti töitä autonsa aerodynamiikan parantamiseksi.

Radan sijainnin takia olosuhteet saattavat muuttua radikaalistikin viikonlopun aikana, ja kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että sää tulee sotkemaan Iso-Britannian kisaviikonloppua.

Voita F1 -matka Monzaan! – Katso ohjeet ja osallistu tästä>>>

» Voita matka Monzaan!

Iso-Britannia GP aikataulu

Perjantai 12.07.2019

klo: 12:00 1. harjoitukset
klo: 16:00 2. harjoitukset

Lauantai 13.07.2019

klo: 13:00 3. harjoitukset
klo: 16:00 aika-ajot

Sunnuntai 14.07.2019

klo: 16:10 Iso-Britannia GP

 

Kaiken F1-kaudesta 2019 löydät täältä>>>

 

lähteet: Pirelli, Formula1