SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Brighton – Arsenal: Boxing Dayn toinen valintamme

julkaistu: 26.12.2018 12:27

Perinteisen Boxing Dayn toisessa valinnassamme luotamme historian tuulten havinaan, sillä Boxing Day on saanut nimensä aikanaan siitä, kun isännät antoivat palvelijoilleen perinteisen “joululaatikon”, mikä oli täynnä lahjoja ja joululta ylijäänyttä ruokaa. Tämän jälkeen palvelijat pääsivät lahjojensa kanssa matkustamaan vapaapäivälle koteihinsa.

Tänäänkin luotamme siis siihen, että isännät ovat lempeällä tuulella ja pisteet matkaavat vierasjoukkueen mukana kohti Lontoota. Syytkin tähän ovat selkeät. Kotijoukkueen edellinen pelillisesti ansaittu voitto löytyy kuluvan kuukauden ensimmäiseltä päivältä, kun Brighton haki 1-2 vierasvoiton Huddersfieldistä.

Tätäkin ottelua leimasi Mounien ottelun alkupuolella ottama punainen kortti, joka helpotti suuresti Brightonin pelaamista. Muuten neljä seuraavaa ottelua ovat olleet yhtämittaista selviytymistaistelua ja tulokseksi niistä on merkattu kokonaiset kolme pistettä.

Vierasjoukkue Arsenalin otteet ovat alkaneet hieman vaihdella ja heilahdella, mutta toisaalta syykin tähän löytyy helpohkosti sairaslistalta. Tänäänkin kentältä puuttuvat. Mkhitaryan, Bellerin, Mavropanos, Holding, Smith Rowe ja Welbeck. Näiden lisäksi Mustafin ja Monrealin pelikunto näyttäisi olevan sen verran heikko, että miesten näkeminen kentällä tulisi melkoisena yllätyksenä.

Toosin Mustafin ja Monrealin on ilmoitettu kärsivän lähinnä lihasten kireydestä tai jonkinasteisista venähdyksistä, joten pakon edessä miehet saatetaan saada väännettyä pelikuntoon. Kaikesta huolimatta Arsenal saa tähän peliin aivan riittävän laadukkaan joukkueen pumpattua kentälle.

Vierasjoukkueen pelaaminen on tällä hetkellä kaksikin pykälää korkeammalla tasolla pelillisesti, kuin kotijoukkueen. Brigtonin suurin ongelma ei ole tällä hetkellä negatiiviset lopputulokset. Suurempi ongelma on se, että he eivät ansaitse pelillisesti edes noin hyviä lopputuloksia edellisistä otteluistaan.

Arsenal on ansaitusti ottelun suosikki ja varovaisemman pelaajan kannattaakin läväyttää suora kakkonen ruutuun. Me annamme kuitenkin tässä pelissä jopa hieman tasoitusta kotijoukkueelle ja pyrimme samalla hieman suurempaan palautukseen.