SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Brawl Starsin ensimmäinen maailmanmestari kruunattiin viikonloppuna
  • Aleksi
    Majander

Brawl Starsin ensimmäinen maailmanmestari kruunattiin viikonloppuna

julkaistu: 19.11.2019 15:53

Brawl Stars on suomalaisen Supercellin vuonna 2017 julkaistu mobiilipeli, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa erilaisilla sankareilla. Kilpailuissa kolmen pelaajan joukkueet mittelevät viidessä eri pelimuodossa ja joukkue, joka onnistuu voittamaan niistä kolme nappaa ottelun voiton.

Maailmanmestaruuskisoissa nähtiin kahdeksan joukkuetta ympäri maailmaa. Voittajaksi selviytyi lopulta Nova Esports EU, joka kukisti finaalissa japanilaisen Animal Chanpurun puhtaalla 3-0 tuloksella. Voitosta Nova kuittasi itselleen 100 000 dollaria

Voiton myötä Nova Esports vahvisti asemaansa maailman parhaana esports-organisaationa mobiilipelien alalla. Voittoisan Brawl Stars kokoonpanon lisäksi organisaatiolla on Clash of Clans ja Clash Royale -joukkueet, jotka ovat kummatkin hallitsevia maailmanmestareita. Lisäksi organisaation Arena of Valor joukkue edusti Eurooppaa pelin maailmanmestaruuksissa, mutta jäi valitettavasti ilman pudotuspelipaikkaa.

Brawl Stars ei ole Supercellin ensimmäinen hyppy kilpapelaamisen maailmaan. Yhtiön tekemässä Clash Royale kaksinpelissä on jaettu tähän mennessä puolitoista miljoonaa dollaria ja Clash of Clanissa 750 000 dollaria. Yhtiö on jo ilmoittanut, että Brawl Starsin mestaruudesta kilpaillaan myös ensi vuonna ja lupaa lisätietoa sen karsinta-liigasta lähiaikoina.

Lähde: Liquidpedia
Artikkelikuva: Supercell