SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Brad Marchand
  • Mika
    Valkama

Boston ja Dallas tasoittivat ottelusarjansa – Hintz soitti rannetta!

julkaistu: 18.04.2019 05:38

Toronto – Boston 4-6 (1-2,1-2,2-2)

Scotiabank Arenassa jatkoi erittäin fyysinen ja intensiivinen Itäisen konferenssin Atlantin divisioonan parivaljakko Toronto Maple Leafs ja Boston Bruins pudotuspelisarjaansa sen neljännellä ottelulla. Leafs johti sarjaa voitoin 2-1 kaadettuaan edellisessä pelissä Bruinsin herkullisen niukasti 3-2.

Toronton Connor Brown torppasi keskialueella Bostonin Joakim Nordströmin katolleen jo ensimmäisen minuutin jälkeen ja Bruce Cassidyn suojatit pääsivät hakemaan ottelun avausmaalia ylivoimalla.

Boston aloitti maalinteon kakkosylivoimallaan, kun Matt Grzelcyk pisti kiekon oikealle Charlie Coylelle, joka löysi Charlie McAvoyn maalilta ja Bruins-pakki vei vieraat 1-0 -johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen.

Boston ei jäänyt himmailemaan, vaan painoi maalinsa jälkeen edelleen päälle kuin yleinen syyttäjä. Verkko soi Leafsin Frederik Andersenin selän takana toistamiseen kuuden minuutin kohdalla, kun Danton Heinen syötti McAvoylle, joka tarjoili Brad Marchandille paikan, mistä maalari jumalan armosta ei erehtynyt: 2-0(!).

Toronton etsikkoaika oli ensimmäisen erän viimeisen kutosen aikana, missä se pääsi kahdesti yrittämään kavennusta ylivoimassa Patrice Bergeronin ja McAvoyn otettua peräkkäiset jäähyt estämisestä. Varsinkin Leafsin jälkimmäinen ylivoima oli koomapotilaiden diskotanssia.

Morgan Reillyn piiska sivalsi viivalta kohti liikenneruuhkaa Tuukka Raskin vartioiman maalin edessä, missä Zach Hymanin maila tervehti iloisesti kiekkoa ja ohjuri löysi tiensä maskissa olleen suomalaisveskarin taakse!

Toinen erä alkoi Leafsilta tehokkaasti. Reilun minuutin jälkeen se tuli 2vs1-hyökkäykseen ja oikealta alueelle tulleen Auston Matthewsin laukaus upposi Raskin kainalon alta verkkoon: 2-2(!).

Kolmen minuutin jälkeen Bruinsin Marchand tuli vasemmalta ja syötti keskelle, missä David Pastrnak karisti Mitch Marnerin kannoiltaan hiipien takatolpalle ja ohjasi lätyn verkkoon: Bostonille 3-2 -johto!

Pari minuuttia lisää ja Pastrnak maalasi uudelleen ylivoimalla. Tällä kertaa vasemmalta puolelta ja taas Marchandin upeasta poikittaissyötöstä! Matthews oli jäähyllä syötettyään mailaansa McAvoyn purukalustolle.

Päätöserän avausvitosella Matthewsin laukaus kutitteli tolppaa. Seuraavasta hyökkäyksestä Zdeno Chara pääsi yllättämään viivalta ampumallaan vedolla Andersenin ja Bruins siirtyi jo 5-2 -johtoon!

McAvoy antoi vielä Leafsille orastavan oljenkorren huitomalla oman maalin edessä Hymania jäähyn arvoisesti. Matthews kiitti ja maalasi ylivoimalla pikatahtia Leafsin kavennuksen 3-5:een! Osuma oli Matthewsille yön toinen. Marnerille ja Riellylle pisteet esityöstä!

Momentumin ottanut Leafs kavensi 4-5:een Travis Dermottin toimesta puolitoista minuuttia myöhemmin, kun varsinaista peliaikaa oli yhä pelaamatta kuusi ja puoli minuuttia.

Leafs haki raivoisasti tasoitusta vielä kaksi viimeistä minuuttia ilman Andersenia, mutta Bruins kesti ja vahvan alivoiman kruunuksi sen pelaajista Nordström heitti vielä viime sekunneilla lätyn tyhjään nuottaan! Boston vei pelin 6-4(!).

 

 

Dallas – Nashville 5-1 (4-0,1-0,0-1)

Läntisen konferenssin avauskierroksen tasaisessa pudotuspeliparissa Dallas kohtasi Nashvillen sarjan neljännessä pelissä American Airlines Centerissä.

Predators johti sarjaa 2-1 molempien otettua yhden vierasvoiton ja Predsin kukistettua Starsin kertaalleen jatkoilla kotiluolassaan Bridgestone Arenalla.

Dallasin Roope Hintz päätti 14 peräkkäisen ottelun maalittoman kautensa täräyttäen ottelun avausmaalin ylivoimalla maskin takaa Pekka Rinteen taakse John Klingbergin ja Tyler Seguinin passeista Predatorsin Mattias Ekholmin jäähyn aikana, kun vajaa neljä minuuttia oli taulussa.

Filip Forsberg otti pian maalin jälkeen Nashvillen toisen jäähyn ja Dallasin Alexander Radulov rankaisi tuotapikaa ylivoimalla vieden isännät jo kahden maalin karkumatkalle! Esa Lindell ja Justin Dowling saivat syöttöpisteet osumaan.

Andrew Cogliano vei maalin edestä Dallasin jo 3-0 -johtoon kahdeksan ja puolen minuutin kohdalla Blake Comeaun ja Lindellin passeista.

Calle Järnkrokin jäähyn Nashville vielä seuraavaksi selvitti, mutta ei enää Ekholmin toista täysistuntoa!

Turskamaan Mats Zuccharello maalasi toisessa peräkkäisen ottelussaan ja vei Dallasin 4-0 -johtoon iskemällä isäntien yön kolmannen ylivoimanyytin. Klingberg ja Jason Spezza tekivät osumaan esityön.

Tämä riitti Rinteelle ja Nashvillen piiskurille Peter Laviolettelle ja Juuse Saros kirmasi vieraiden maalinsuulle!

Toisen erän ainoasta maalista vastannut Hintz teki yön toisen osumansa Klinbergin upeasta passista ottelun puolivälin krouvissa!

Roman Josi rikkoi Nashvillen kuparisen, kun kahdeksan minuuttia oli kolmatta erää pelattu. Ryan Johansen ja Ryan Ellis saivat syöttöpisteet.

Kahdessa sarjan avauspelissä Dallasin ylivoima tökki, sillä se ei onnistunut maalaamaan kertaakaan kymmenessä ylivoimassaan. Tänään se maalasi kolme osumaa ylivoimalla ja isäntien hyvää erikoistilannepelaamista voikin hyvällä syyllä pitää sen voiton avaimina tänään. Kaikkiaan kymmenen eri Starsin pelaajaa keräsi pisteitä tänään.

 

Yön tulokset:

Toronto – Boston 4-6 (B: Rask 38/42 torjuntaa)

(Otteluvoitot ovat tasan 2-2)

Dallas – Nashville 5-1 (D: Hintz 2+0, Lindell 0+2; N: Rinne 4/8 torjuntaa, vaihto 13.45/4-0, Juuse Saros 20/21 torjuntaa)

(Otteluvoitot ovat tasan 2-2)

Colorado – Calgary 3-2 ja (Co: Rantanen 2+0; Ca: Välimäki 0+1)

(Colorado johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1)