SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Boston Bruins vei Talviklassikon!
  • Toimitus

Boston Bruins vei Talviklassikon!

julkaistu: 01.01.2019 23:06

Yhdeksäs Winter Classic, Talviklassikko pelattiin Notre Dame Stadiumilla Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin kesken Uudenvuodenpäivänä. Boston vei Talviklassikon voiton 4-2 (1-1,1-1,2-0).

Chicago kunnioitti kauden 1933-34 peliasuaan, jolloin seura voitti ensimmäisen Stanley Cupinsa. Boston pelasi myös historiaansa kunnioittaen esiasuissaan.

Vuodesta 2008 yhtäjaksoisesti, lukuunottamatta vuoden 2013 työsulkukautta, järjestetty Winter Classic on pelattu toinen toistaan upeimmissa puitteissa.

Boston ja Chicago ovat ensimmäiset joukkueet, jotka pelasivat jo kolmatta kertaa tässä perinteisessä Uudenvuodenpäivän spesiaaliottelussa. Detroit, Pittsburgh ja Washington ovat pelanneet Talviklassikon kahdesti, Buffalo, Montreal ja NY Rangers kerran. Näistä joukkueista Pittsburgh ja Washington ovat ainoita ei-Original 6-joukkueita.

Talviklassikkojen yleisöennätys tehtiin viisi vuotta sitten, kun Michigan Stadiumille ahtautui 105 491 silmäparia todistamaan Toronton voittoa Detroitista 3-2 voittolaukauskisan jälkeen. Tuo kuudes Winter Classic oli myös ensimmäinen kerta, kun toisena vastustajana oli kanadalainen joukkue. Tällä kertaa lehtereille ahtautui 76 126 päätä.

Tämänvuotisen Winter Classicin avausmaalin teki  reilun kahdeksan minuutin kohdalla Chicagon laituri Brendan Perlini. Passin antoivat tsekkisentteri David Kampf ja Dylan Sikura Bostonin jenkkipakin Brandon Carlon jäähyn umpeuduttua puoli minuuttia aiemmin.

Bostonin tasoitus syntyi ylivoimalla David Pastrnakin toimesta Patrice Bergeronin esityöstä. Osuma oli tsekille jo kauden 24:s ja piste 49:s 40.nnessä ottelussa.

Hawksin saksalaislaituri Dominik Kahun vei toisessa erässä Chicagon uudelleen johtoon Erik Gustafssonin siniviivalta lähteneen vedon ohi Tuukka Raskin ohjaten. Jonathan Toews nappasi myös maaliin syöttöpisteen.

Bostonin tasoitus syntyi jälleen ylivoimalla. Pukkarimaalin teki nyt vuorostaan toisen erän viimeistä edellisellä minuutilla Bergeron, jolle Bruinsin avausmaalin tehnyt Pastrnak puolestaan passasi nyytin. Torey Krug sai myös syöttöpisteen maaliin

Päätöserässä Chicago tarjosi tarjottimella kolmeen otteeseen Bostonille illan kolmatta ylivoimaosumaa, mutta Bruinsille ei kelvannut. Erän puolivälissä se kuitenkin iski tasakentällisin, kun Sean Kuraly napautti lätyn sisään riparista ja siirsi Bruinsin ensinmäisen kerran kuskin paikalle. Esityön tekivät Chris Wagner ja Matt Grzelcyk.

Chicagon Toews kilautti vielä tolppaa viimeistä edellisellä minuutilla, mutta lähemmäksi ei Hawks enää päässyt. Brad Marchand sen sijaan löi lätyn vielä tyhjiin 4-2.

Voittajien tunnelmia Winter Classicin jälkeen tuoreeltaan:

Ensi vuonna Dallas Stars isännöi Winter Classicia Cotton Bowl Stadionilla. Dallasin vastustajaa ei ole vielä päätetty.