SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Boston Bruins – Nashville Predators: Primetime kiekkoa Bostonissa!
  • Johannes
    Romu

Boston Bruins – Nashville Predators: Primetime kiekkoa Bostonissa!

julkaistu: 22.12.2018 13:47

Boston Bruins saa aamupäiväotteluun vieraita lännestä, kun Nashville Predators saapuu TD Gardeniin.

Kotijoukkue Boston Bruins saapuu aamupäiväotteluun kahden ottelun voittoputkessa. Joukkue käväisi Bell Centressä kaatamassa Montrealin maalein 0-4 ja voitti edellisessä ottelussa Anaheim Ducksin kotiaskissaan maalein 3-1. Voitot tulivat siipirikkoiselle Bostonille tarpeeseen, sillä samalla katkesi kahden ottelun tappioputki. Boston on kaikesta vaikeuksista huolimatta itäisen konferenssin vitonen ja Atlantin divisioonan nelonen, 42 pisteellä.

Boston Bruinsille Nashville -ottelu on B2B -otteluista ensimmäinen. Joukkue kohtaa huomenna vieraskaukalossa Carolina Hurricanesin ennen joulutaukoa. Boston saa takaisin kokoonpanoonsa keskushyökkääjä ja joukkueen pelillisen johtajan Patrice Bergeronin, joka on varmasti mieleinen joululahja päävalmentaja Bruce Cassidylle.

Sairastuvalta löytyvät edelleen Jake DeBrusk (hyökkääjä) sekä puolustaja Kevan Miller. Puolustaja Zdeno Chara on tehnyt paluun harjoituksiin ja pakin pelaaminen ratkennee lähempänä ottelua. Urho Vaakanainen pakkasi kassinsa ja lähti vahvistamaan nuorten maajoukkuetta Vancouveriin. Maalissa aloittaa Jaroslav Halak (93.04/2.20), joka on osoittautunut melkoiseksi vahvistukseksi.

Vierasjoukkue Nashville Predators päättää neljän ottelun mittaisen vieraskiertueensa. Joukkueen kiertue on ollut suoraan sanottuna synkkä, sillä joukkue on hävinnyt kaikki kolme otteluaan niin Ottawalle (4-3ja), Chicagolle (2-1) kuin viimeisimpänä Philadelphialle (2-1). Huonosta kiertueesta huolimatta Predators on läntisen konferenssin kolmas ja Keskisen divisioonan toinen, 46 pisteellä.

Joukkuetta vaivaa myös avainpelaajien loukkaantumiset, kun sairastuvalla on hyökkääjät Viktor Arvidsson, Filip Forsberg sekä puolustaja P.K. Subban. Puolustaja Mattias Ekholm ja hyökkääjä Colton Sissons olivat sivussa edellisestä ottelusta pienen vamman takia, joten sankareiden pelaaminen on myös epävarmaa. Maalissa aloittanee Pekka Rinne (92.68/2.08).

Ottelun pienoinen ennakkosuosikki on Boston Bruins. Nashvillen raskas vieraskiertue tulee päätökseen ja joukkue on erittäin siipirikkoinen, millä on tässä vaiheessa kiertuetta merkitystä. Nashville pelaa neljännen vierasottelunsa kuuteen päivään, joten rasitus on merkittävä.

Nashvillen hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen on myös erittäin tehotonta. Joukkueelta ei tunnu löytyvän vastuunkantajia alemmista kentällisistä. Peter Lavioletten suojatit osaavat kyllä puolustaa, mutta kuten vieraskiertueella on huomattu, ei pelkkä puolustaminen riitä voittamaan otteluita.

Boston Bruins pääsee tuoreella jalalla kotiotteluunsa, joka edesauttaa joukkueen aktiivista hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista. Nashvillen kiertueen on jo pakko näkyä Boston -ottelussa, eikä joukkueen suorittaminen vieraskiertueella ole ollut silmiinpistävää.

Bergeronin paluu piristää vuorenvarmasti Bostonin hyökkäys -ja alivoimapelaamista. Boston on ollut myös erittäin kovapala aamu -ja iltapäiväotteluissa kotiaskissaan, ja kun huomioidaan vierasjoukkueen ottelurasitus ja viisikkopelaamisen ongelmat hyökkäysalueella, on kotivoitolle tarjottava kerroin pelattava.