SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Blizzardin miljoonaliigan pelaajat vailla palkkaa, joukkueet värväsivät lakitoimiston avukseen
  • Niko
    Nikkilä

Blizzardin miljoonaliigan pelaajat vailla palkkaa, joukkueet värväsivät lakitoimiston avukseen

julkaistu: 19.01.2023 12:00

Activision Blizzardin ylläpitämä Overwatch League aloittaa kuudennen kautensa tänä keväänä. Kauden tarkkaa aloituspäivämäärää tai yksityiskohtia ei ole vielä tiedossa, mutta odotettavaa on, että joukkueet taistelevat jälleen kerran miljoonien dollarien arvoisesta palkintopotista. Tällä hetkellä liigan ainoa suomalaisedustaja on Florida Mayhemin DPS-pelaaja Paavo “Sauna” Ulmanen.

Liigan tilanne näyttää kuitenkin monella tavoin epävarmalta. Los Angeles Valiantissa pelannut Oh “Innovation” Seok-hyeon kertoi tällä viikolla pitämässään striimissä, ettei tälle ole vieläkään maksettu palkkaa liigan viime kaudelta. Overwatch Leaguen minimivuosipalkka on noin 50 000 dollaria, mutta arvokkaimmilla pelaajilla tämä voi nousta satoihin tuhansiin dollareihin.

Liigan hatarasta tilanteesta kertoo myös se, että enemmistön sen joukkueista on liittynyt yhteen neuvotellakseen sopimusehtonsa uusiksi Activision Blizzardin kanssa. Asiasta raportoi Jacob Wolf.

Wolfin lähteiden mukaan joukkueet ovat värvänneet avukseen alan tuntevan brittiläisen lakifirma Sheridansin. Näiden tavoitteena on saada Activision Blizzard maksamaan joukkueenomistajille taloudellista tukea.

Activision Blizzard antoi jo aiemmin anteeksi osan liigan kymmenien miljoonien dollareiden franchise-maksusta, laskien kaikkien joukkueenomistajien velkasumman 16 miljoonaan dollariin.

Overwatch Leaguen katsojaluvut ovat olleet laskussa sen ensimmäisestä kaudesta lähtien, ja Activision Blizzardin ympärillä pyörivä häirintäskandaali johti sponsorisopimusten purkamiseen. Samalla joukkueenomistajien täytyy franchise-maksujen lisäksi huolehtia joukkueiden korkeista operointikustannuksista.

Kun Overwatch Leaguen tilaa vertaa vaikkapa Valorantin tulevaan liigajärjestelmään, jossa Riot Games maksaa kumppanijoukkueille jopa yli miljoonan dollarin arvoisia stipendejä, on joukkueenomistajien halu parantaa asemaansa ymmärrettävä.

Lähde: u/Ezraah (Reddit), Jacob Wolf Kuvalähde: Activision Blizzard