SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Blizzardin e-urheiluliigat siirretään pois Twitchistä – Nämä liigat nähdään jatkossa vain Youtubessa
  • Niko
    Nikkilä

Blizzardin e-urheiluliigat siirretään pois Twitchistä – Nämä liigat nähdään jatkossa vain Youtubessa

julkaistu: 25.01.2020 12:22

Pelinkehittäjä Blizzard Entertainment paljasti eilen, ettei sen merkittävimpiä e-urheiluliigoja tulla enää jatkossa näkemään suoratoistopalvelu Twitchissä. Vanhan tutun Twitchin sijaan liigojen uutena kotina toimii Youtube, jonka kanssa Blizzard teki monivuotisen sopimuksen.

Youtubeen siirtyvät Overwatch League, Overwatch Contenders, Call of Duty League, Hearthstone Masters ja Grandmasters, sekä World of Warcraft Mythic Dungeon International ja World of Warcraft Arena World Championship. Ensimmäiset maistiaiset kumppanuudesta saatiin jo tänä yönä, kun Call of Duty Leaguen avausviikonloppu lähetettiin Youtuben kautta.

Sopimuksen yksityiskohtia ei ole julkistettu. Lähteiden mukaan Twitch oli kuitenkin käynyt kauppaa Overwatch Leaguen jatkosopimuksesta, mutta oli hävinnyt siinä Youtubelle. Kauppaan sisältyy lähetysoikeuksien lisäksi sopimus Googlen palvelimien käytöstä Blizzardin pelejä varten. On myös spekuloitu, että yhtiöt hyötyisivät datan jakamisesta puolin ja toisin; Blizzard Googlen keräämästä käyttäjädatasta ja Google Blizzardin tietotaidosta videopeleihin liittyen.

Twitchin kerrotaan alunperin maksaneen Overwatch Leaguen lähetysoikeuksista 45 miljoonaa dollaria per vuosi. Siitä ei ole tietoa, tarjosiko Google tätä enemmän, vai oliko Twitchin tarjous jatkosopimuksesta aiempaa alhaisempi.

Fanien keskuudessa uutinen on otettu vastaan pääosin positiivisesti. Moni on kiitollinen Youtuben korkeammasta lähetyslaadusta sekä sen erikoisominaisuuksista, kuten mahdollisuudesta kelata lähetystä taaksepäin. Etenkin Overwatch Leaguen uskotaan voivan päästä Youtuben kautta laajemman yleisön tietoisuuteen. Siltikin myös Twitchin erikoisuuksien, kuten chatin ja droppien, poistumista on harmiteltu.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Overwatch League