SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Blizzard-pomo Mike Morhaime astuu syrjään puheenjohtajan paikalta
  • Atte
    Leppänen

Blizzard-pomo Mike Morhaime astuu syrjään puheenjohtajan paikalta

julkaistu: 05.10.2018 22:34

Osakemarkkinoita syynäävät lukijamme ovatkin saattaneet huomata Activision Blizzardin osakkeen sukeltaneen pienellä aikaa viitisen prosenttia. Jos tämä muutos hämmensi, sukelluksen syynä on varmasti Blizzardin alkuajoista saakka yrityksen mukana vaikuttaneen Mike Morhaimen siirtyminen sivuun puheenjohtajan tehtävistään. Morhaime on yksi Blizzardin perustajista ja olikin ehtinyt olemaan remmissä jo 27 vuotta, joista 14 puheenjohtajana. Hänen paikkansa tulee ottamaan World of Warcraft -pelisarjan vastaavana tuottajana tunnettu J. Allen Brack. Uutinen nähtiin ja kuultiin Blizzardin sivuilla julkaistussa Morhaimen erokirjeessä:

Työskenneltyäni monta vuotta alan huippunimien kanssa luodakseni pelejä ja maailmoja teille pelattavaksi, olen päättänyt, että on tullut jonkun muun aika astua Blizzard Entertainmentin johtoon. Tulen tästä eteenpäin toimimaan rakastamani ja ihailemani yhtiön neuvonantajana. Paikkani puheenjohtajan roolissa ottaa ystäväni, kollegani, luotettu neuvonantaja ja World of Warcraftin pitkäaikainen luottamusmies J. Allen Brack.

Myös tuleva puheenjohtaja äityi kommentoimaan nimitystään:

Tämä päivä on ollut yhtä tunteiden pyörrettä. Ensinnäkin tunnen suurta kiitollisuutta Mikea kohtaan. Hänen työnsä alan ikonisimpien pelien parissa oli syy miksi halusin töihin Blizzardille. Hän ei ole ainoastaan inspiroiva johtaja, mutta myös viisas ja kärsivällinen opettajani Blizzard-urani ajalla. Hän on ollut myös hyvä ystävä. Suosikkipelitalooni ja World of Warcraft -tiimiin liittyminen oli kolmetoista vuotta sitten minulle käsittämätön unelma. Nyt, kun minut on valittu Blizzardin johtoon, on kyseessä suuri kunnia ja valtava vastuu.

Osakkeiden pienestä sukelluksesta huolimatta ainakin Morhaime itse vaikuttaa luottavan Brackin osaamiseen suuryrityksen johdossa:

J. on inspiroiva johtaja, joka on osoittanut horjumatonta omistautumista Blizzardin yhteisölle koko 12-vuotisen taipaleensa ajan. Hänen johtajuutensa World of Warcraftin parissa hyödynsi hänen visiotaan, luovuuttaan ja laatutietoisuuttaan, ja yhdessä tuotantotiimin kanssa hän pystyi luomaan alallamme ennennäkemättömän kokemuksen. En voisi olla onnellisempi J:n puolesta ja olen varma, että Blizzard jatkaa upeiden pelien tekemistä hänen alaisuudessaan.

Kuva: Polygon.com