SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
BLAST:n CS-huipputurnaus alkaa – Aleksib heti kovassa paikassa
  • Perttu
    Leinonen

BLAST:n CS-huipputurnaus alkaa – Aleksib heti kovassa paikassa

julkaistu: 12.06.2024 10:10

BLAST Premier Spring Final 2024 -turnaus käynnistyy tänään ja mikä parasta Pelaajatcom tarjoilee kaikki turnauksen ottelut suorina Twitch-kanavallaan!

Turnauksen avauspäivänä selostuksesta vastaa Arttu “olvari” Hämäläinen ja kommentaattorin penkille istahtaa debyyttinsä Pelaajatcomin lähetyksissä tekevä Eetu “sAw” Saha!

ENCE:n valmentajana todenteolla itsensä läpilyönyt Saha valmentaa nykyisin HLTV:n ranking-listalla sijalla 8. olevaa Heroicia.

Lontoossa pelattavassa kevätkauden päätösturnauksessa mukana ovat kahdeksan tämän vuoden puolella parhaiten BLAST:n turnauksissa esiintynyttä joukkuetta.

Ainoana suomalaisena mukana turnauksessa nähdään Natus Vinceren kapteenina toimiva Aleksi “Aleksib” Virolainen. NaVi ja Virolainen saavat tänään vastaansa A-lohkon avausottelussaan Astraliksen.

Päivän ottelut:

FaZe Clan-SAW 14:00

Yksi turnauksen ennakkosuosikki eli FaZe Clan saa turnauksen avausottelussa vastaansa portugalilaisen SAW:n. Joukkueet pelaavat Natus Vinceren ja Astraliksen tapaan A-lohkossa.

FaZe Clanin takuuvarma koneisto on hieman yskähdellyt pitkän ja ruuhkaisen kevätkauden saapuessa kohti päätöstään. Se lähtee otteluun kuitenkin selvänä ennakkosuosikkina.

SAW ihastutti CS-yleisöä alkutalvesta huimilla suorituksillaan. Se kiusasi isompiaan alkuvuodesta ottamalla kovat päänahkat mm. Cloud9:sta, Liquidista ja Fnaticista.

Taitavan ja viihdyttävää CS:ää pelaavan SAW:n vauhti on niin ikään kuitenkin hidastunut kauden edetessä. Joukkue on viime aikoina kärsinyt lukuisia tappioita itseään huomattavasti heikommalla rankingilla olevia joukkueita vastaan.

Karttavedossa FaZe Clanilla on huomattavasti enemmän pelivaraa kuin vastustajallaan. Se näytti IEM Dallasin turnauksessa, että Dust2 on myös pelattavien karttojen joukossa, joten sen liikkeitä karttavedossa on vaikeampia ennustaa.

SAW poistaa varmuudella Miragen, jota se ei pelaa. Omaksi kartakseen valitsee todennäköisesti Nuken tai Ancientin.

FaZe Clanin valinta kohdistunee Infernoon tai Vertigoon.

Arvio:

FaZe Clan voittoon 2-0.

Natus Vincere-Astralis 16:30

Päivän toisessa ottelussa Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen voittanut Natus Vincere ja Aleksib pääsevät vihdoin irti. Vastaan asettuva Astralis lähtee otteluun kuitenkin pienimuotoisena ennakkosuosikkina.

NaVin käyrä on osoittanut major-voiton jälkeen pahasti alaspäin. ESL Pro League ja IEM Dallas sujuivat joukkueelta mollivoittoisesti ja esitykset olivat kaukana parhaasta niin joukkuepelillisesti kuin myös yksilötasolla.

Astralis on puolestaan yltänyt neljässä viimeisessä pelaamassaan turnauksessa aina välieriin asti. Tanskalaisjoukkue lähteekin Lontoosen hyvässä nosteessa.

NaVi ei pelaa Vertigoa, mutta myöskään karttavalikoiman uusimmasta lisäyksestä Dust2:sta ei löydy vielä virallisia pelikertoja. Todennäköisesti NaVi poistaa kuitenkin Vertigon.

Astralis poistaa puolestaan Anubiksen, jota se ei pelaa laisinkaan.

Karttaveto suosii isosti Astralista. Se voi valita melkein minkä tahansa kartan ja myöskin NaVin valinnat sopivat sille erinomaisesti.

Astralis luottanee Nukeen tai Ancientiin, mutta myös Dust2 houkuttelee varmasti tanskalaisnippua.

NaVin valinta lienee Mirage, joka sopii myös Astralikselle kuin nenä päähän.

Arvio:

Tiukka ottelu. Astralis on kuitenkin pelannut joukkueista huomattavasti paremmin ja varmemmin viime aikoina, joten Astralis voittoon 2-1.

 

Vitality-Virtus.pro 19:00

Vitality on ehdottomasti yksi turnauksen isoimmista voittajasuosikeista. Se lähteekin avausotteluunsa Virtus.pro:ta vastaan valtavana ennakkosuosikkina.

Virtus.pro:n kausi on ollut todella hankala. Se onkin tehnyt muutoksia kokoonpanoonsa lisäämällä ensin kokeneen Denis “electroNic” Sharipovin osaksi joukkuettaan. Myös valmentajan tontille tehtiin tuuletusta kesäkuun alussa, kun Andrey “Xoma” Mironenko hyppäsi joukkueen ohjaksiin.

Vitality jahtaa Lontoosta ensimmäistä turnausvoittoaan kuluvalle vuodelle. IEM Dallasissa ja ESL Pro Leaguessa käytiin jo lähellä, kun se kärsi molemmissa finaalitappiot.

Myös karttaveto suosii ennakkosuosikki Vitalitya. Se poistaa Ancientin ja pääsee valitsemaan parhaista kartoistaan Dust2:n, Anubiksen tai Vertigon, sillä VP poistaa vedosta Nuken.

Vitalityn valinta kohdistuu todennäköisimmin joko Dust2:een tai Anubikseen.

VP:n omaksi valinnaksi nousee todennäköisimmin Mirage, jota Vitality pelaa myös mielellään.

Arvio: Vitality on joukkueista tällä hetkellä niin paljon paremmassa formissa, että VP:n voitto olisi jättiyllätys. Vitality 2-0.

Spirit-G2 21:30

Avausillan BLAST:n huipputurnauksessa huipentaa Spiritin ja G2:n välinen otatus.

Suurin mielenkiinto ottelussa kohdistuu siihen, ehtiikö G2:n supertähti Ilya “m0NESY” Osipov ajoissa paikalle Lontooseen.

Viisumiongelmista kärsinyt venäläisnuorukainen on viimeisimmän tiedon mukaan saanut viisumin, mutta taistelu kelloa vastaan on vielä selvittämättä.

Spirit on ottelun ennakkosuosikki joka tapauksessa.  Mikäli m0NESY ei ehdi otteluun nousevat Spiritin osakkeet räjähdysmäisesti, sillä G2 joutuu peluuttamaan siinä tilanteessa valmentajaansa Wiktor “TaZ” Wojtasia.

G2:lla on alla IEM Dallasin turnausvoitto, joka on varmasti nostattanut joukkueen itseluottamusta. Spirit ylsi puolestaan samaisessa turnauksessa välieriin, jossa Vitality oli sitä vahvempi.

Karttavedossa Spirit poistaa Infernon ja G2 Miragen.

Spiritin parhaat kartat Ancient ja Nuke ovat siis joukkueen valittavissa, mutta Anubis saattaa houkutella myös.

Edellä mainitut kartat ovat myös G2:lla hyvin hanskassa ja se saattaa myös valita jonkin niistä. Dust2 voisi olla myös mielenkiintoinen jokerikortti, sillä Spirit on pelannut kyseisen kartan vasta kaksi kertaa virallisissa otteluissa.

Arvio: Paljon riippuu siitä saapuuko m0NESY ajoissa paikalle vai ei. Toisaalta jos AWP-pelaajien eliittiä oleva nuorukainen saapuu otteluun suoraan lentokentältä voi se näkyä myös hänen otteissaan. Otteluun valmistautuminen ei joka tapauksessa ole ideaali.

Jos m0NESY ei pelaa niin Spiritin pitäisi ottaa ottelusta helpohko voitto. Kysymysmerkkejä leijailee kuitenkin niin paljon ilmassa jo ennen ottelun alkua, että kokoonpanot on syytä tarkistaa aivan ottelun alla.

Kuva: Stephanie Lindgren, PGL Lähde: HLTV