SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
BLAST Premier Spring Finals -turnauksessa tänään huippuvälierät — Katso suorana Pelaajatcomin kanavalta
  • Perttu
    Leinonen

BLAST Premier Spring Finals -turnauksessa tänään huippuvälierät — Katso suorana Pelaajatcomin kanavalta

julkaistu: 10.06.2023 15:46

Kevätkauden viimeisessä Counter-Strike-turnauksessa Blast Premier Spring Finalsissa edetty välierävaiheeseen. Lauantaina ratkotaan ketkä pääsevät sunnuntain finaaliin taistelemaan turnauksen voitosta Washingtonissa. Finaaliin selviävät voittajat pareista Heroic–Imperial ja G2–Vitality.

Ottelut alkavat kello 20:00 ja 20:45 ja näet ne suorana Pelaajatc.omin Twitch-kanavan kautta. Selostajaparina toimivat tänään Arttu “olvari” Hämäläinen ja Slaava “Twista” Räsänen.

Heroic vs. Imperial

Tanskalainen Heroic eteni B-lohkon voittajana suoraan semifinaaleihin. Joukkue kaatoi lohkossaan ensin Complexityn leikitellen 2-0 ja perään B-lohkon voittajien ottelussa FaZe Clanin myöskin 2-0. HLTV-ranking #2 peli on luistanut taas erinomaisesti ja nyt finaaliin on loistavat mahdollisuudet. Kahdessa edellisessä turnauksessa IEM Dallasissa ja Pariisin majoreilla tanskalaisten matka on tyssännyt nimenomaan semifinaaleihin.

Imperial varmisti pudotuspelipaikkansa yllättämällä turnauksen avausottelusssa hallitsevan major-voittajan Vitalityn. Taistelussa suorasta semifinaalipaikasta tuli kuitenkin tiukka 2-1 tappio G2:sta vastaan ja neljännesfinaalit kutsuivat brasilialaisia. Hyvän formin löytänyt Imperial ei antanut eilen Complexitylle mahdollisuuksia, vaan pisti pohjoisamerikkalaisjoukkueen nippuun tylysti 2-0.

Itse otteluun Heroic lähtee valtavana ennakkosuosikkina. Taitotason lisäksi karttavetokin suosii tanskalaisia. Imperial ei saa etua vastustajaansa nähden oikeastaan mistään muusta kartasta kuin Vertigosta, jonka Heroic pystyy kuitenkin poistamaan vedosta, sillä Imperialin on pakko poistaa Anubis, jota joukkue ei ole pelannut kertaakaan.

Valitseepa Imperial kartakseen minkä hyvänsä jäljellä olevista vaihtoehdoista, on kartta myös Heroicin hallussa erinomaisella tasolla. Imperialin eniten pelaama kartta on Overpass, jossa joukkueen voittoprosentti on 70%. Heroicin vastaava prosentti Overpassissa on kuitenkin 62%. Prosenteissa on syytä ottaa myös huomioon se, että Heroicin vastustajat ovat olleet huomattavasti kovempaa tasoa kuin Imperialilla.

Heroicin valinta tulee todennäköisesti olemaan toinen akselilta Mirage-Inferno, joissa se on vastustajaansa rutkasti parempi.

Brasialaisten haaveet finaalipaikasta lepäävät siis varsin ohuissa kantimissa, mutta kuten urheilussa yleensäkin on yllätyksille aina oma paikkansa ja aikansa. Mikäli Imperial saa hurmoksen päälle voi Heroicille tulla hikiset paikat Washingtonissa. Viimeksi Pariisissa näimme, kuinka huippujoukkueita oikealta ja vasemmalta kaatava Heroic kaatui välierissä yllättäjä Gamerlegionille.

G2 vs. Vitality

Illan toinen semifinaali onkin sitten lähtökohtaisesti todellinen herkkupala!

G2 eteni A-lohkosta suoraan semifinaaleihin kaatamalla ensin Cloud9:n tyylikkäästi 2-0 ja perään Imperialin 2-1. Vitality puolestaan hävisi avausottelunsa juurikin Imperialille ja tämän jälkeen kaatoi Cloud9:n 2-0. Edessä oli neljännesfinaalit FaZea vastaan, jotka pelattiin eilen, ja Vitalityn onnistui kaatamaan kokeneen tähtisikermän suoraan 2-0.

Ottelusta on lupa odottaa huipputasaista vääntöä. Joukkueiden välillä on useita mielenkiintoisia vastakkainasettelun mahdollisuuksia. Onkin mielenkiintoista nähdä kumman joukkueen kirkkaimmat tähdet selviytyvät ottelussa paremmin. G2:n isoimmat tähdet Nikola “NiKo” Kovac ja AWP-pelaaja Ilya “m0NESY” Osipov kohtaavat Vitalityn AWP-pelaaja Mathieu “ZywOo” Herbautin ja Lotan “Spinx” Giladin. Joukkueiden pelinsisäistenjohtajien välinen vääntö, Rasmus “HooXi” Nielsen vastaan Dan “apEX” Madesclaire, on myös mielenkiintoinen seurattava.

Karttavedossa molemmat joukkueet pääsevät hakemaan etua vastustajaansa nähden. Vitality on pakotettu poistamaan Ancient ja G2 poistamaan Overpass, joita joukkueet eivät pelaa ollenkaan. Näin ollen Vitality pääsee valitsemaan Anubiksen, jossa joukkueen voittoprosentti on hurjat 89%. Lisäksi G2 on pelannut Anubiksen ainoastaan kaksi kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana.

G2:n valinta osuu kaiken järjen mukaan puolestaan Infernoon, jossa joukkue mässäilee voittoprosentilla 77%. Vitalityn prosentti Infernosta on myös hyvä 67%, mutta joukkue pelaa sitä todella harvakseltaan. Kolmanneksi kartaksi valikoitunee Mirage tai Vertigo, riippuen siitä kumman Vitality haluaa pelata. G2:n on pakko poistaa Nuke, jossa Vitalityn voittoprosentti on täydet 100%.

Tässä vaiheessa joku saattaa miettiä miksi Vitality ei valitse Nukea omaksi kartakseen. Se on toki mahdollista, mutta G2 pelaa Anubista niin vähän verrattuna Nukeen, että Vitality saa itselleen isomman edun pelaamalla Anubiksen.

Tästä ottelusta on siis tosiaan lupa odottaa todella mehukasta taistoa, jossa edellä mainittuihin pointteihin on syytä kiinnittää huomiota! On hyvin mahdollista, että tässä väännetään täydet kolme karttaa lauantai-illan ratoksi!

Nauttikaa! Viimeisiä viedään CS:GO huippuotteluiden osalta, ennen kuin CS2 julkaistaan ja CS:GO jää historiankirjoihin.