SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
BLAST Premier Fall Final -huipputurnaus käynnistyy – Avauspäivänä luvassa herkullisia otteluita
  • Perttu
    Leinonen

BLAST Premier Fall Final -huipputurnaus käynnistyy – Avauspäivänä luvassa herkullisia otteluita

julkaistu: 22.11.2023 03:00

Counter-Strike 2:n BLAST Premier Fall Final 2023 -turnaus käynnistyy tänään neljän ottelun voimin. Tanskassa Kööpenhaminassa pelattava turnaus on koonnut paikan päälle kahdeksan huippujoukkuetta taistelemaan 425 000 dollarin palkintopotista ja paikasta kauden päättävään BLAST Premier World Final -turnaukseen.

Turnauksen ainoa suomalainen Natus Vinceren Aleksi “Aleksib” Virolainen aloittaa urakkansa tänään turnauksessa, kuten kaikki muutkin turnaukseen osallistuvat joukkueet.

Avauspäivä tarjoilee neljä kappaletta hermeettisiä otteluita, jotka kaikki ovat katsottavissa suorina ja suomeksi selostettuina Pelaajatcomin Twitch-kanavalta!

11:00 FaZe Clan-Ninjas in Pyjamas

Päivän ensimmäisessä ottelussa yhteen iskevät hurjavireinen FaZe Clan ja muutosten keskellä operoiva Ninjas in Pyjamas.

Ottelun selvä ennakkosuosikki on 15 ottelun voittoputkessa porskuttava FaZe Clan. Joukkueen peli on ollut mahtavassa tikissä CS2:ssa, yksilötasolla pelin kuumin nimi on ollut pitelemättömässä iskussa oleva Robin “ropz” Kool.

Ninjas in Pyjamas esittelee puolestaan turnauksen avausottelussa uuden pelinsisäisen johtajansa Alejandro “alex” Masanetin, joka pelaa ensimmäistä kertaa urallaan kansainvälisessä kokoonpanossa.

Ottelusta on lupa odottaa erittäin haastavaa NIP:lle, jolla voi olla vielä hakemista uuden IGL:nsä alaisuudessa.

Lisäksi karttaveto näyttää NIP:lle painajaismaiselta. Joukkue bännii todennäköisesti Anubiksen, mitä se ei ole pelannut viimeiseen kolmeen kuukauteen kertaakaan. Tämä jättää kuitenkin FaZe Clanille useammankin houkuttelevan karttavalinnan.

FaZe Clanin valinta kohdistunee todennäköisesti Nukeen, jossa joukkueen voittoprosentti on 80, kun se NIP:llä on puolestaan pyöreät nolla. FaZe Clanin esto kohdistunee puolestaan Overpassiin, jossa NIP:llä on paras voittoprosentti.

Tämä jättäisikin NIP:n tuskalliseen asemaan, sillä Ancient, jota se on pelannut eniten ja jossa sen voittoprosentti on  50%, on myös FaZe Clanille vahva kartta.

Karttaveto, nykyvire ja pelaajamateriaali puoltavat kaikki FaZe Clanin voittoa.

Arvio: Huippuvireinen FaZe Clan 2-0 voittoon ja kohti A-lohkon yläkaavion finaalia.

14:00 Cloud9- Natus Vincere

Päivän toisessa ottelussa päästään heiluttelemaan Suomen lippua, kun Aleksi “Aleksib” Virolainen joukkoineen hyppää pelikentille. Vastaansa NaVi saa pelottavan kovan Cloud9:n.

NaVi esittelee ottelussa uuden AWP-pelaajansa Ihor “w0nderful” Zhdanovin, joka hyppää legendaarisen Oleksandr “s1mple” Kostylievin valtavan kokoisiin saappaisiin.

NaVi on pelannut CS2:ssa ainoastaan yhden turnauksen, IEM Sydneyn, ja tuolloinkin valmentajansa kanssa. Joukkueen iskukyky ennen turnausta onkin iso kysymysmerkki.

Cloud9 puolestaan on tahkonnut IEM Sydneyn lisäksi yhden onlineturnauksen.

Kumpikin joukkueista on keskittynyt siis lähinnä harjoitteluun viime aikoina.

Ottelussa kannattaa kiinnittää katse siihen, että Cloud9 pelaa ilman puhdasta AWP-pelaajaa. AWP-tarkkuuskivääriä tullaan taatusti näkemään joukkueelta, mutta millaista impactia sillä pystytään tekemään, on eri asia.

Cloud9 lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Se pääsee valitsemaan omaksi kartakseen Ancientin, Infernon tai Overpassin, sillä NaVi estää Vertigon, joka ei ole kuulunut joukkueen karttavalikoimaan.

Vaikka Cloud9 on vahva Anubiksessa, joukkue jättää sen todennäköisesti valitsematta, sillä se on myös NaVin vahva kartta.

NaVi estää siis todennäköisesti Vertigon. Sen omaa karttavalintaa on hankalampi ennustaa, sillä joukkue on pelannut niin vähän viime aikoina. Valinta voi osua esimerkiksi Anubikseen, jossa joukkue on ollut vahva. Toinen vahva vaihtoehto on Mirage.

Arvio: Huipputasainen ottelu, jonka kumpi tahansa voi voittaa. Natus Vincere vetää kuitenkin pidemmän tikun tässä ja painelee A-lohkon yläkaavion finaaliin.

17:00 Vitality- Heroic

Ensimmäinen tanskalaisjoukkue saadaan askiin päivän kolmannessa ottelussa, kun kriisien keskellä painiva Heroic hyökkää Vitalityn kimppuun.

Heroic pelaa turnauksessa kahdella stand-in-pelaajalla, kun Casper “CadiaN” Moller käy vielä kerran tanssiin vanhan joukkueensa kanssa. Toisena stand-in-pelaajana on Sproutista lainattu tanskalainen Rasmus “Zyphon” Nordfoss.

Vitality marssittaa puolestaan ensimmäistä kertaa uuden hankintansa William “mezii” Merrimanin servulle. Brittipelaaja on ennakkoon ajateltuna täydellinen korvaaja joukkueesta poistuneelle Emil “magisk” Reifille.

Vitality on pelannut CS2:ssa ainoastaan kaksi ottelua. Kummatkin ottelut olivat osa IEM Sydneyn turnausta, josta joukkue lähti yllättäen kotiin suoraan kahden tappion myötä. Ensimmäinen voitto on siis vielä ottamatta CS2:ssa, mutta siihen pitäisi tulla muutos tämän turnauksen aikana.

Heroic puolestaan pelaa ensimmäistä kertaa kyseisellä kokoonpanollaan. CadiaN on tuttu kasvo Heroicille, mutta Zyphonin kanssa on vähemmän yhteisiä kokemuksia. Lisäksi Peter “dupreeh” Rasmussen on ollut joukkueen palveluksessa vasta kuukauden.

Edessä on kahden hyvin mielenkiintoisen joukkueen kohtaaminen, jossa karttavetoa on mahdoton lähteä ennustamaan. Materiaalietu puoltaa rajusti Vitalitya, mutta kotikentällään pelaavat tanskalaiset saattavat hitsautua nopeastikin yhtenäiseksi yksiköksi.

Vitality lähtee otteluun kuitenkin varsin selvähkönä ennakkosuosikkina.

Arvio: Vaakakuppi kallistuu vahvasti Vitalityn puolelle. Heroicilla on kuitenkin mahdollisuudet niistää Vitalitylta yksi kartta. 2-1 Vitalitylle.

20:00 Complexity-Astralis

Päivän huipentaa mainioon syysvireeseen päässeen Complexityn ja kahden tähtipelaajansa varassa roikkuvan Astraliksen kohtaamiseen.

Kumpikin joukkueista on kilpaillut hyvin vähän CS2:ssa. Complexity selviytyi IEM Sydneyssä komeasti finaaliin, jonka jälkeen joukkue kävi pelaamassa yhden onlineturnauksen heikolla menestyksellä.

Astralis puolestaan ei päässyt IEM Sydneyn turnaukseen, mutta eteni CS Asia Championship -turnauksessa komeasti välieriin, jossa se tarjoili kelpovastuksen MOUZ:lle.

Complexity pelasi pirteästi jo ennen CS2:n julkaisua ja IEM Sydneyn komea esitys antoi varmasti entisestään uskoa joukkueelle. Servulla on nähty ennen kaikkea yhtenäinen ja vahva joukkue.

Astralis on vastavuoroisesti hyvin pitkälti tähtipelaajiensa Benjamin “BlameF” Bremerin ja Nicolai “Device” Reedtzin varassa, joiden esitysten mukaan joukkue joko voittaa tai häviää.

Joukkueen ympärillä onkin vellonut huhuja koskien mahdollisia kokoonpanomuutoksia, jotka saattavat vaikuttaa joukkueen esitykseen myös tässä turnauksessa.

Karttavedossa Complexity estää Miragen ja Astralis Anubiksen, joita joukkueet eivät pelaa ollenkaan.

Karttaveto suosii joukkueista enemmän Complexitya, joka pystyy valitsemaan omista vahvoista kartoistaan mieluisimman. Valinta kohdistunee joko Overpassiin tai Infernoon. Infernoa puoltaisi se, että se on ollut Astralikselle varsin heikko kartta.

Astraliksen vahvin kartta on Overpass, mutta se on  myös Complexitylle vahva kartta. Näin ollen joukkueen valinta kohdistunee mahdollisesti Nukeen, joka ei ole Complexityn vahvimpia karttoja.

Ennakolta hyvin tasainen ottelu, jossa päivän kunto ratkaisee pitkälti ottelun lopputuloksen.

Arvio: Complexity voittoon ja B-lohkon yläkaavion finaaliin 2-0.

Kuva: BLAST Premier, Michal Konkol