SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
BLAST Maailmanfinaaleissa nähdään Anubis – näin CS:GO-ammattilaiset reagoivat uuteen karttaan
  • Juuso
    Syngelmä

BLAST Maailmanfinaaleissa nähdään Anubis – näin CS:GO-ammattilaiset reagoivat uuteen karttaan

julkaistu: 30.11.2022 16:10

Pelaajatcom näyttää BLAST Maailmanfinaalit suorana Twitchissä 14.–18. joulukuuta. Turnaus pelataan uudella CS:GO:n päivityksellä, jossa mukana karttavalikoimassa on Dust2:n tilalla Anubis.

Tarkemmin vuoden viimeisestä huipputurnauksesta voit lukea täältä: CS:GO-vuosi huipentuu BLAST Maailmanfinaaleihin – uusi kartta mukana

Toiset tykkäävät, toiset eivät

G2 Esportsin bosnialainen tähtipelaaja, Nikola “NiKo” Kovač kirjoitti marraskuun viimeisenä päivänä Twitter-tilillään twiitin, jossa hän kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi Anubiksen olevan parempi kartta kuin Vertigo ja Ancient.

Päivityksen julkaisun jälkeen, 18. marraskuuta, NiKo ihmetteli Twitter-tilillään, miksi Valve päätti korvata Dust2:n Anubiksella esimerkiksi Tuscanin tai Cachen sijasta.

NiKon mukaan Anubis ei siis ole sieltä huonoimmasta, mutta ei sieltä parhaimmastakaan päästä. Uusi kartta on parempi kuin Ancient ja Vertigo, mutta huonompi kuin Tuscan ja Cache.

NiKon joukkuetoveri ja serkku, Nemanja “huNter-“ Kovač, ei ole tyytyväinen uuteen karttaan. Hänen mukaansa Valven pitäisi tuoda takaisin myös vanhoja karttoja, kuten Cache, Train tai Cobblestone sen sijaan, että peliin tuotaisiin jatkuvasti vain uusia karttoja.

G2 Esports tykkäsi pelata paljon Dust2:a, joten joukkue on jälleen uuden haasteen edessä, kun se joutuu korvaamaan vakiokarttansa jollain toisella, oli se sitten Anubis tai jokin muu karttavalikoimassa oleva kartta.

Liquidin kapteenin, Nick “nitr0” Cannellan mielestä Dust2 on ollut karttavalikoimassa liian kauan. Legendaarinen kartta nähtiin karttavalikoimassa ensimmäisiltä CS:GO-majoreilta lähtien vuodelta 2013. Liquidin kapteeni kertoo odottavansa Anubista mielenkiinnolla, vaikka ei ole uutta karttaa vielä juurikaan päässyt tutkimaan.

FaZe Clanin pelaajat, Robin “ropz” Kool ja Håvard “rain” Nygaard kertoivat odottaneensa Miragen poistuvan karttavalikoimasta Dust2:n sijaan. Ropz olisi omien sanojensa mukaan poistanut karttavalikoimasta Vertigon.

– Vaikka Vertigo on joukkueellemme hyvä kartta, minä inhoan sitä. Kartassa ei ole mielestäni järkeä, ropz kertoo HLTV:n videolla.

Ropz ei nitr0n tapaan ole tutustunut vielä Anubikseen, mutta luo varovaista positiivisuutta uutta karttaa kohtaan.

– Ancientista muodostui hyvä kartta, joten miksei myös Anubiksesta, ropz miettii.

Rain kertoo puolestaan olevansa hyvin kyllästynyt Mirageen. Norjalaisveteraani toivookin, että tulevaisuudessa myös Mirage korvataan uudella kartalla.

Aleksi “Aleksib” Virolaisen joukkuetoveri, Ninjas in Pyjamasin Hampus “hampus” Poser kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että karttavalikoimasta poistettiin nimenomaan Dust2. Uuteen karttaan hän ei toistaiseksi ole kuitenkaan tyytyväinen.

– Inhoan Dust2:a, joten kartan poistaminen karttavalikoimasta on loistava juttu, hampus aloittaa.

– Olisin kuitenkin halunnut nähdä jonkin vanhan kartan tekevän paluun, esimerkiksi Trainin, Tuscanin, Cachen tai Cobblestonen, hampus jatkaa.

Monen muun tapaan hampus ei ole ehtinyt juurikaan pelata Anubista. Hän vertaa kuitenkin uutta karttaa lyhyen kokemuksen perusteella tylysti kilpailevaan räiskintäpeliin, Valorantiin.

– Anubis näyttää Valorant-kartalta. Liikaa kulmia ja paikkoja missä piileksiä. Liikaa kaikkea, hampus kritisoi uutta karttaa.

 

Blixin tekemässä haastattelussa, FaZe Clanin kanadalaispelaaja, Russel “Twistzz” Van Dulken, kertoo olevansa innoissaan uudesta kartasta. Twistzz kertoo pelanneensa yhden matchmaking-ottelun Anubiksessa joukkuetoverinsa, Helvijs “broky” Saukantsin kanssa.

– Anubis tulee tekemään hyvää CS:GO-skenelle. Molempia puolia (CT ja T) rankaistaan liian aggressiivisesta pelaamisesta. Kartta on hyvin taktinen, mikä sopii CS:GO:hon loistavasti, Twistzz analysoi.

Lähteet: HLTV, NiKo, Blix | Kuva: NIPCS