SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
BLAST-ennakko – Knockout-vaiheen viimeiset otteluparit selviävät tänään
  • Juuso
    Syngelmä

BLAST-ennakko – Knockout-vaiheen viimeiset otteluparit selviävät tänään

julkaistu: 22.07.2023 10:00

 

Pelaajatcom näyttää BLAST-ottelut suorana Twitchissä.

BLAST-turnauksen ottelut pelataan jokainen “paras kolmesta” -periaatteella. Voittamalla lohkonsa, on joukkue varmuudella syksyn BLAST-finaaleissa. Kahdella tappiolla putoaa Knockout-vaiheeseen, josta kolme parasta etenee kolmen lohkovoittajan mukana syksyn finaaleihin.

Lauantaina pelataan BLAST Premier Fall Groups 2023 -turnauksen Knockout-vaiheen ensimmäisen kierroksen viimeinen ottelu sekä ensimmäinen toisen kierroksen ottelu.

Aleksi “Aleksib” Virolainen tavoittelee paikkaa BLAST Premier Fall Final 2023 -turnaukseen sunnuntai-iltana. Vastustaja ratkeaa tänään, sillä Evil Geniuses ja G2 Esports kohtaavat iltapäiväottelussa.

Ensimmäisenä joukkueena Fall Final 2023 -turnaukseen Knockout-vaiheen kautta varmistaa iltaottelussa joko Astralis tai Liquid.

Vihje: G2 ylijuoksee altavastaajan [G2]

Ei liene monelle yllätys, kun kerron, ettei Evil Geniuses ole voittanut tässä turnauksessa ainuttakaan karttaa. Joukkue on erikoisen organisaation erikoinen joukkue erikoisessa tilanteessa. Voittaminen olisi tällä kokoonpanolle erikoista sekin.

G2 Esports hävisi puolestaan avausottelussaan Liquidille karttavoitoin 2–1, voitti sen jälkeen OG:n 2–0 ja hävisi FaZe Clanille 2–0. Joukkue tuntuu tulivoimaansa nähden hyvinkin epätasapainoiselta, eivätkä pelinsisäisen johtajan, Rasmus “HooXi” Nielsenin, yksilösuoritukset ole lämmittäneet mieltä tässäkään turnauksessa.

Evil Geniuses on kuitenkin niin kaukana valovuosien päässä G2 Esportsista joukkueena ja yksilöinä, että sen suurempi haastaminen tai eurooppalaisjoukkueen tiukoille laittaminen, olisi jo ihme itsessään.

Vihje: Uusien kokoonpanojen kolmen kartan taistelu [yli 2,5 karttaa]

Liquid ja Astralis ratkaisevat seuraavan BLAST Fall Final 2023 -paikan lauantain iltaottelussa. Liquid aloitti turnauksen vahvasti uudella kokoonpanollaan, kun se voitti sekä G2 Esportsin että FaZe Clanin karttavoitoin 2–1.

Suora finaalipaikka jäi Liquidilta kuitenkin sikseen, kun revanssin hakenut FaZe Clan voitti ottelun karttavoitoin 2–0.

Uudistunut Astralis koki turnauksen alussa puolestaan kaksi peräkkäistä tappiota, kun ensin Natus Vincere voitti tanskalaiset 2–1 ja sen jälkeen saksalaisjoukkue BIG niin ikään 2–1.

Knockout-vaiheen ensimmäisellä kierroksella Complexity kaatui kuitenkin puhtaasti 2–0. Astralis ryösti vastustajansa karttavalinnan, Overpassin, murskalukemin 16–4.

Joukkueet ovat uusia, mikä tarkoittaa, että karttavalikoimassa on molemmilla yhä työstämistä. Molemmat joukkueet ovat tässä turnauksessa osoittaneet, että muutokset ovat oikeita ja suunta on hitaasti nousemassa ylöspäin.

Lopputuloksen ennustaminen on hyvin vaikeaa, mutta todennäköisesti näemme kolmen kartan taistelun näiden kahden joukkueen välillä.

Lähde: HLTV | Kuva: Astralis