SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Bilevideo kävi kalliiksi: G2:n toimitusjohtaja eroaa – esports-yhteisö raivoissaan
  • Toimitus

Bilevideo kävi kalliiksi: G2:n toimitusjohtaja eroaa – esports-yhteisö raivoissaan

julkaistu: 18.09.2022 22:28

CS:GO-, League of Legends– ja Valorant -joukkueistaan tunnetun G2 Esportsin toimitusjohtaja Carlos “ocelote” Rodriguez jättää tehtävänsä organisaatiossa kahdeksaksi viikoksi, G2:n hallinto määrää. Rodrigues ei saa poissaolonsa ajalta palkkaa.

Toistaiseksi voimassa olevat potkut tulevat alle 24 tuntia sen jälkeen, kun Rodriguez julkaisi videon itsestään kiistanalaisen sisällöntuottajan ja internethahmo Andrew Taten kanssa.

Videolla Rodriguez juhlii entisen potkunyrkkeilijän kanssa, joka tunnetaan naisvihamielisyydestään ja useista raskauttavista rikosepäilyistä. Johtuen syytteistä ja teoista, lähes kaikki sosiaalisen median alustat ovat antaneet Tatelle bannit palveluihinsa.

Näet videon juhlista alla, Tate nähdään siinä sytyttämässä sikaria kuohuviinipullolla.

Klippi sai välittömästi tyrmäyksen yhteisöltä. Aluksi Rodriguez ei ollut palautteesta moksiskaan, vaan totesi Twitterissä, että “kukaan ei koskaan pysty valvomaan ystävyyssuhteitani” ja “juhlin kenen kanssa vittu haluan.”

Rodriguezin hengaaminen Taten kanssa on erityisen kummallista, varsinkin kun otetaan huomioon G2:n aloitteet tehdä e-urheilusta inklusiivisempaa naisille. Esimerkiksi viime viikolla organisaatio lanseerasi uuden naispuolisen League of Legends -joukkueen.

Lopulta tänä aamuna G2 päätyi pidättämään Rodriguezin virasta kahdeksaksi viikoksi, organisaation mukaan osapuolet olivat päätyneet ratkaisuun yhdessä. G2 myös pahoitteli tapahtunutta, ja kieltää tapahtuneen olevan organisaation arvojen mukaista.

Välittömästi G2:n ilmoituksen jälkeen myös Rodriguez pyysi Twitterissä lopulta anteeksi yhteisöltä.

“On aina ollut johdonmukainen tavoitteessani puolustaa ehdotonta mahdollisuuksien tasa-arvoa riippumatta siitä, kuka olet tai mistä tulet. Siitä pelaamisessa on kyse”, Rodriguez sanoi lausunnossaan Twitterissä.

“En lukenut tilannetta oikein, tunnen oloni kauheaksi sen synnyttämien keskustelujen vuoksi, myönnän erehtyneeni ja aion hyväksyä seuraukset kokonaan.”

 

Rodriguezin video ja ensimmäiset lausunnot Twitterissä saivat e-urheiluyhteisön laajalti myrskyyn, ja tapahtuneen lopulliset seuraamukset selviävät vasta pölyn laskeuduttua. Jo nyt monet yhteisön jäsenet ovat kääntäneet selkänsä vahvasti Rodrigueziin henkilöityvään G2:een. Lähtijöiden joukossa on myös yli tuhat päivää tuloksetta Rodriguezilta ilmaista fani-kamaa pyytänyt twitter-tili “asking_g2”, joka päätyi lopettamaan internet-ilmiönsä 16 tuhannelle seuraajalleen tapahtumien johdosta.

 

Aikaisintaan Rodriguez voi palata G2:een takaisin 13. marraskuuta.

Kuva: G2