SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Beta-hype ohi – Overwatch-striimien katsojaluvut palaamassa normipäivätasolle
  • Saara
    R

Beta-hype ohi – Overwatch-striimien katsojaluvut palaamassa normipäivätasolle

julkaistu: 09.05.2022 20:22

Overwatch 2:n betaversion aikaansaama ylenpalttinen innostus Twitchissä on laantumassa, sillä katsojamäärät ovat TwitchTrackerin mukaan palailleet julkaisua edeltävälle tasolle.

Tällä hetkellä Overwatch-kategorian katsojaluvut pyörivät 12-17 tuhannen paikkeilla. Määrä on mitättömän pieni verrattuna ennätykselliseen liki 1,5 miljoonan huippulukemaan jatko-osan betaversion julkaisun myötä.

Tammi-helmikuussa Overwatch-striimeillä oli keskimäärin reilut 13 000 samanaikaista katsojaa; suunnilleen samankokoinen porukka kuin koko viime vuoden mittaan.

Huhtikuussa, kun suljetun betaversion käyttöoikeuksia jaeltiin Twitchissä, katsojia oli keskimäärin 35 000. Huippu oli huimat 1,46 miljoonaa, ja käyttöoikeuksien jakeluaikana Overwatchia striimaavien kanavien määrä tuplaantui ja ylikin.

Kävi kuten Valorantin julkaisussa pari vuotta sitten: striimien katselijoille jaettavat betakäyttöoikeudet keräsivät superyleisön Twitchin ääreen. Lisäksi betaversion pariin omia fanejaan toivat striimaajat, kuten Félix “xQc” Lengyel, joka palasi hetkeksi tekemään Overwatch-lähetyksiä.

Suoratoiston katselumäärät ovat pelinkehittäjille tärkeä mittari, vaikkei se välttämättä heijastukaan suoraan pelaajamääriin. On kuitenkin odotettavaa, että kun Overwatch 2 virallisesti julkaistaan ja Overwatch League pyörähtää jälleen käyntiin, Twitch-luvuissa nähdään lisää piikkejä.

Lähde: Upcomer Kansikuva: Activision Blizzard