SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
BELAEU: “Päätös oli tehtävä nyt” – Lue suomalaisen Fortnite-tähden haastattelu
  • Jesse
    Kaila

BELAEU: “Päätös oli tehtävä nyt” – Lue suomalaisen Fortnite-tähden haastattelu

julkaistu: 25.09.2019 19:00

Suomalaisen Lassi “BELAEU” Kallion (Helsinki Reds) Fortnite-trio on ollut yksi Euroopan tasaisimmin suorittavista joukkueista. Kolmikossa tapahtuu kuitenkin pelaajamuutoksia tulevia Squad-turnauksia varten.

BELAEUn lisäksi huikeita tuloksia saavuttaneessa kolmikossa pelasi suomalainen Konsta “Kaxie” Kauppinen sekä slovenialainen Kevin “Tohaj” Batič (G2 Esports). Viimeisimpänä huipputrio onnistui nappaamaan itselleen neljännen sijan (ks. uutinen) Fortniten EM-kisoista. BELAEU ja Tohaj ovat kuitenkin ilmoittaneet jatkavansa kahdestaan pelaajien etsimistä, jättäen Kaxien pois joukkueesta.

Huikeita suorituksia ympäri vuoden

Suomalaisista parhaiten menestynyt Fortnite-pelaaja BELAEU on ehtinyt niittää mainetta jo ennen Trio-pelejäkin. Tällä hetkellä Helsinki Redsin pelaaja on listattu sijalle yhdeksän kaikista Euroopan pelaajista.

Onnittelimme BELAEUta huikeasta saavutuksesta ja kysyimme pelaajan mietteitä tulevasta.

Onnittelut kärkikymmenikköön pääsystä! Yksi tavoite saavutettu, mutta mitä tavoitteita on jäljellä loppuvuodelle?

“Euroopan kymmenen parhaan joukkoon pääseminen on käytännössä ollut tavoitteena jo yli vuoden. Sen eteen on tehty yli vuosi jatkuvaa työtä. Tavoitteen saavuttamisen myötä uutena tavoitteena on ylläpitää asemaa kymmenen parhaan joukossa mahdollisimman pitkään. Ensimmäinen voitto virallisesta tapahtumasta vielä puuttuu, ja se on itselleni tällä hetkellä tärkeämpi tavoite. Vaikka hyviä tuloksia on tullut, niin kertaakaan ei ole vielä jäänyt voittajafiilistä ja sen haluaisin kokea.”

Teidän trio Kaxien ja Tohajin kanssa oli varmasti yksi Euroopan tasaisimmin suorittavista kolmikoista, mikä oli mielestäsi teidän salaisuus?

“Meidän trio oli mielestäni menestynyt johdonmukaisen kokonaisuuden ansiosta. Pelityyliä lähdettiin rakentamaan omat kyvyt ja tavoitteet mielessä. Muita pelaajia tai tiimejä ei kopioutu, vaan pyrittiin luomaan alusta loppuun oman näköinen suunnitelma ja toteutus. Tavoitteena oli johdonmukaiset ja tasaiset tulokset. Tasainen suorittaminen oli meille arvostettava lopputulos. Sitouduimme pitämään kiinni tavoitteista, emmekä poikenneet pelityylistä lähes missään tilanteessa. Hioimme vain tyyliämme puhtaammaksi ja selvemmäksi. Tyylillämme ei ehkä nimenomaan voittoa saada, sillä tasaisella pelillä on vaikea yllättää battle royale -pelissä. Sen sijaan minimoimme tuurin vaikutuksen peliin ja saavutimme tasaisesti huippusijoituksia.”

Päätitte kuitenkin lähteä Tohajin kanssa etsimään uusia pelaajia Kaxien tilalle. Pystytkö hieman avaamaan kyseistä päätöstä?

“Päätös oli tehtävä nyt, jotta ehdimme kehittämään peliämme haluamaamme suuntaan uusien pelaajien kanssa. Halusimme selvittää pystymmekö saavuttamaan entistä parempia tuloksia pelaajavaihdoksen avulla, joten koimme päätöksen väistämättömäksi. Nyt oli mielestäni sopiva hetki vaihdokselle, koska kovista peleistä tulee todennäköisesti olemaan ainakin kahden viikon tauko. Nämä ovat juuri ne hetket, kun on mahdollista selvittää uusia asioita.”

Olet nyt päässyt kokemaan Epic Gamesin järjestämiä turnauksia laidasta laitaan. Mitä mieltä olet yleisesti yhtiön panostuksesta Fortniten esportin puolella?

“En ole esportin suhteen oikein mistään samaa mieltä Epic Gamesin kanssa. Sanoisin, että ymmärrän Epic Gamesia, mutta en ole samaa mieltä. Epic Games ei ole missään vaiheessa kuunnellut kokeneita kilpailullisia pelaajia. Tärkeintä tuntuu olevan kaikentasoisten pelaajien miellyttäminen, mikä on käytännössä mahdotonta. Päätöksenteossa ei olla myöskään oltu läpinäkyviä. Parempaan suuntaan kuitenkin mennään. MM-kisojen karsinnat ja viimeisin Trio-turnaus olivat suunta oikeaan päin. Battle royale -peleissä tulisi edetä enemmän ja enemmän liiga-formaattiin, jossa tuloksia tarkkaillaan pidemmältä ajanjaksolta. Tiimiformaatit pitäisi olla vähintään kolmella pelaajalla, jos halutaan luoda helpommin seurattavaa e-urheilua. Yleisesti Trio-turnauksiin olin hyvin tyytyväinen ja nautin kokemuksesta. Valitettavaa löytyy harmittavan paljon kuitenkin.”

Millaista on arki ammattipelaajana ja opiskelijana? 

“Arkielämä ei ole mielestäni kauhean haastavaa. Käytännössä käyn yliopistolla kerran tai pari viikossa. Voin muovata ajankäyttöäni treenituntien ja lepotarpeen ympärillä hyvin ja vapaasti. Opiskelu tuo tasapainoa pelaamiseen, koska mielestäni ammattipelaajankaan ei pitäisi elää pelissä ympäri vuorokauden.”

Onko pelaamista ja opiskelua vaikeaa tasapainottaa?

“Opiskelua ja pelaamista ei ole mielestäni vaikea tasapainottaa, kun puhutaan kuitenkin yliopistotason opinnoista, jotka ovat hyvin itsenäisiä. En opiskele täyttä 60 opintopistettä vuodessa vaan sen verran, ettei opinnoista kasaannu pelejä häiritsevää stressiä. Peliura on kuitenkin lyhyt ja siihen on syytä panostaa nyt, opintoihin voi panostaa myöhemmin.”

Fortnite on ilmoittanut seuraavan samankaltaisen turnaussarjan olevan Squad-pelimuodossa. Seuraavat turnaukset pelataan siis neljän hengen joukkueissa.

Lähde: hReds 
Kuvalähde: hReds