SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Bayern München – Dortmund: Dortmund lähtee haastamaan siipirikkoisia müncheniläisiä Der Klassikerissa
  • Toimitus

Bayern München – Dortmund: Dortmund lähtee haastamaan siipirikkoisia müncheniläisiä Der Klassikerissa

julkaistu: 08.11.2019 23:28

Viime viikonloppuna Bayern München hävisi nöyryyttävästi Eintracht Frankfurtille jopa 5-1 lukemin. Tämä oli seurajohdolle liikaa ja jo pitkään löysässä hirressä roikkunut Niko Kovac vapautettiin tehtävistään. Väliaikaisena valmentajana nyt toimiva Hansi Flick aloitti työnsä hyvin, kun Bayern voitti keskiviikkona Mestarien liigassa Olympiakosin 2-0, mutta nyt hän saa Bundesliiga-tulikasteensa kovimmassa mahdollisessa paikassa, Der Klassikerissa.

Kotijoukkue on isojen paineiden alla, sillä peliesitysten olisi parannuttava huomattavasti viime viikonlopun katastrofin jälkeen. Eikä kyse ole pelkästä edellisestä pelistä, vaan müncheniläiset eivät ole vakuuttanut pieniä väläyksiä lukuunottamatta koko kaudella. Nähtäväksi jää, oliko kyse pelkästä valmentajasta, vai onko joukkueen sisällä kuppikuntia tai muita syvempiä ongelmia.

Kaikesta huolimatta Bayern on edelleen tuloksellisesti Bundesliigan kovimpia kotijoukkueita. 16 viimeismmästä pelistään Allianz Arenalla se on voittanut 14, joten kotona on kulkenut. Edellisessä seitsemässä kotiottelussa on jokaisessa tehty vähintään kolme maalia.

Münchenissä pelatut Klassikerit ovat olleet viime vuosina Bayernin dominointia, sillä kuudesta edellisestä yhteenotosta viisi on päättynyt isäntien voittoon. Kahdessa viimeisimmässä Bayernin voittolukemat olivat 5-0 ja 6-0.

Bayernin jo muutenkin haavoittuvainen puolustus joutuu kovan paikan eteen lauantaina. Jerome Boateng on pelikiellossa otettuaan punaisen kortin viikko sitten. Niklas Süle ja Lucas Hernandez ovat myös sivussa pahojen loukkaantumisten vuoksi. Valmentaja Flick voi olla pakotettu pudottamaan nuoren Alphonso Daviesin ja keskikenttämiehenä pätevöityneen Javi Martinezin puolustuslinjaan.

Robert Lewandowski on tehnyt Bayern Münchenin 25 Bundesliiga-maalista jopa 14.

Robert Lewandowski tekee vähintään kaksi maalia @3,95 Unibet

» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Dortmund yrittää ottaa hyödyn irti Bayernin ongelmista lauantaina. Keltamustien vire on kelvollinen tällä hetkellä. Se on pelannut kuusi edellistä peliään tappioitta, mutta neljä näistä on päättynyt tasapeliin. Viime viikonloppuna kaatui Wolfsburg tyylipuhtaasti 3-0 ja tiistaina  Dortmund nousi Mestarien liigassa 0-2 tappioasemasta komeaan 3-2 voittoon Inter Milania vastaan Mestarien liigassa.

Bundesliigassa Dortmundin peli on ollut takkuista vieraskentillä ja neljä edellistä vieraspeliä on sujunut voitoitta. Tosin kolme näistä on ollut tasureita.

Kapteeni Marco Reus ja Bundesliigan arvokkain pelaaja Jadon Sancho ovat kärsineet vammoista ja heidän pelaamisensa selviää vasta ottelun alla. Kaksikon puuttuminen olisi iso takaisku Dortmundille.

Reus ja Paco Alcacer ovat Dortmundin parhaat maalintekjät. Kummatkin ovat osuneet tähän mennessä viisi kertaa.

Vierasjoukkue voittaa vähintään yhden puoliajan @2,65 Unibet

» Pelaa kohdetta Unibetilla!

Bayernin etsiessä uutta päävalmentajaa on sen peliesityksissä odotettavissa ailahtelua. Dortmundilla on alla kaksi hienoa voittoa viikon sisään, joka on omiaan nostamaan joukkueen itseluottamusta uskoa, että se voisi kepittää Bayernin. Historia ei ole vieraiden puolella, mutta tällä kertaa Dortmundilla on aito mahdollisuus saada tästä pelistä jotain mukaansa. Bayern ei ole ollut parhaimmillaan ja Dortmund haistaa veren.

Epävarmuustekijöitä löytyy, mutta todennäköisesti luvassa on maalirikas ottelu jossa kumpainenkin onnistuu maalinteossa.

Pelataan Dortmundia +1 tasoituksella, jolloin maalin tappiokin palauttaisi vielä panoksen.