SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aleksander Barkov
  • Toimitus

Barkoville uran ensimmäinen hattutemppu! – Leafs kaatui jatkoilla!

julkaistu: 16.12.2018 06:06

Yöllä tehtiin taas suomalaishistoriaa taalajäillä! Floridan kapteeni Aleksander Barkov maalasi uransa ensimmäisen hattutemppunsa Toronton verkkoon!

Pistepörssin kärjessä viilettävä Mikko Rantanen antoi taas mailansa laulaa ja iski maalin Dallasin verkkoon – yhdessä ketjukaverinsa Nathan MacKinnonin kanssa kaksikosta tuli NHL-historian viides parivaljakko, josta kumpikin tekee vähintään 50 pinnaa saman kauden aikana.

BB&T Arenalla Florida sai vieraakseen liigan kovimman vierasjengin, 12 vierasvoittoa jo ottaneen Leafsin, jonka ei saanut missään nimessä antaa iskeä avausmaalia. Leafsin saldo oli murhaava 15-1-1, kun se oli maalannut ensin.

Floridan kakkosylivoimassa sai vastuuta AHL:ssa Springfield Thunderbirdissa 24 ottelussa 22 pinnalla kunnostautunut Henrik Borgström, joka pelasi kausidebyyttiään Kissojen kakkossentterinä.

Floridan ykkösylivoima iski kuitenkin ensin. Kun vain reilut kaksi sekuntia oli avauserää jäljellä, puhui Barkovin maila 12.nnen kerran tällä kaudella ja isännät saivat näin avausmaalinsa siirtyen 1-0 -johtoon.

Leafsin Kasperi Kapanen loukkasi jalkaansa toisessa erässä Troy Brouwerin taklauksen seurakuksena jättäen leikin kesken. Kapanen on ollut tärkeä lenkki Leafsin ja erityisesti Auston Matthewsin pelissä, mitä kertoo myös +/- tilastossa hankittu 18+.

Suomalainen palasi lyhyen pukkarikäynnin jälkeen askiin koukkimaan Panthers-pakki Mike Mathesonin nurin jäähyn arvoisesti. Jäähy maksoi Leafsille maalin, kun Jonathan Huberdeau täräytti Kissat 2-0 johtoon ylämummoon uponneella laukauksella! Huberdeaulle piste oli jo 20:s 11 viime pelissä ja maali oli hyökkääjälle kauden kymmenes (31. 10+29=39).

Florida on tappanut 14 peräkkäistä alivoimaa viidessä viime pelissä. Caps laukoi maalia kohti neljässä joukkueen ylivoimassa yhteensä neljä kertaa! Ja Leafsin ylivoima on sentään NHL:n kaikista kovinta!

John Tavares rikkoi päätöserässä Leafsin kuparisen kaventamalla 1-2:een tasakentällisin Morgan Riellyn ja Jake Gardinerin esitöistä.

 

Leafs sai kavennuksesta momentumin ja hallitsi täysin kolmatta erää. Tasoitus oli ajan kysymys ja sellainen saatiin, kun kiekko pelattiin Mitch Marner otti tyhjät pois ja nosti kauden seitsemännellä osumallaan Toronton taas pinnajahtiin.

Kissojen kapteeni Barkov oli kuitenkin päättänyt toisin ja napautti isännät uudelleen johtoon ottelun toisella osumallaan! Barkoville tuo oli kymmenes kerta urallaan, kun sentteri on tehnyt vähintään kaksi pinnaa yhdessä pelissä.

Lihava leidi ei ollut vielä laulanut. Mike Babcock otti Frederik Andersenin pois maalinsuulta ja Leafs haki vimmatusti tasoitusta sen myös saaden. Marner napautti puolestaan ottelun toisen maalinsa maskin takaa tolpan kautta Roberto Luongon selän taakse: 3-3(!).

Ilta oli Floridan ja ottelun ykköstähdeksi valitun Barkovin, joka onnistui maalaamaan voittomaalin jatkoilla ja tekemään uransa ensimmäisen hattutempun!

Capital One Arenalla huipputikissä oleva Washington isännöi Buffaloa.

Vieraista aloitti Jack Eichel maalinteon avauserässä isäntien tultua samalla sekunnilla täysilukuiseksi erän kolmannella minuutilla.

Brett Connollyn ampuma tasoitus syntyi jo minuuttia myöhemmin. Jacob Vrana vei onetimerillaan Capsin B-pisteen kaarelta johtoon Evgeny Kuznetsovin mainiosta passista.

Eichel oli Sabresista toistamiseen asialla ampuessaan tasoituksen Pheonix Copleyn korvan juureen aivan riman alle ylivoimalla. Eichel on tehnyt uransa aikana nyt 19 kertaa vähintään kaksi pinnaa yhdessä ottelussa.

Buffalon yön kolmannen maalin tehneestä keltanokasta Rasmus Dahlinista tuli NHL-historian viidenneksi nuorin puolustaja, joka on tehnyt vähintään kolme pistettä yhdessä ottelussa. Dahlinilla on ikää 18 vuotta ja 246 päivää!

Tasoitus 3-3:een lähti lämärillä Aleksander Ovechkinin toimesta. Kahdessa edellisessä pelissään hattutemput tehnyt hyökkääjä onnistui vielä toistamiseen maalaamaan voittolaukauskisassa, missä mies ratkaisi osumallaan voiton Washingtonille!

 

Illan/yön kierros:

Minnesota – Calgary 1-2 (M: Mi. Granlund 0+1)

Columbus – Anaheim 1-2 ja (C: Nutivaara 1+0)

Florida – Toronto 4-3 ja (F: Barkov 3+0)

Montreal – Ottawa 5-2 (M: Kotkaniemi 1+1, Lehkonen 0+2)

NY Islanders – Detroit 4-3 vl

Pittsburgh – Los Angeles 4-3 ja (P: Määttä 0+1)

Washington – Buffalo 4-3 vl (B: Ristolainen 0+1)

Nashville – New Jersey 2-1 vl (Na: Salomäki 0+1. Saros 33/34 torjuntaa)

Colorado – Dallas 6-4  (C: Rantanen 2+1; D: Lindell 1+0)

Vancouver – Philadelphia 5-1 (V: Ma. Granlund 1+0)