SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aleksander Barkov
  • Toimitus

Barkoville hattutemppu ja neljän pisteen ilta!

julkaistu: 18.02.2019 05:23

Minnesota – St.Louis 0-4

Blues kaatoi B2B-pelissään Wildin ja voitto oli nuottipaidoille jo 10:s peräkkäinen päänahka! Samalla Keskisen divisioonan kolmonen Blues pelasi kolmannen peräkkäisen nollapelinsä! Vladimir Tarasenkon pisteputki on nyt 12 ottelun pituinen.

Bluesin toinenkin osuma syntyi ylivoimalla Ryan O’Reillyn maalatessa Tarasenkon syötöstä 2-0 avauserän kalkkiviivoilla.

Vince Dunn maalasi Bluesille 3-0 Alex Pietrangelon syötöstä, joka oli juuri päässyt jäähyboksista!

Brayden Schenn iski päätöslukemat 4-0 Bluesille Tarasenkon syötöstä ja näin venäläislaituri saalisti tänään kolme pinnaa (1+2) ja rohmusi viidennen kerran peräkkäin vähintään kaksi pistettä!

Bluesin kolmesta peräkkäisestä nollapelistä kaksi on torjunut tänäänkin maalia vartioinut Jordan Binnington(!). Bluesin maali on pysynyt koskemattomana 187 minuuttia 16 sekuntia, mikä on seurahistorian kolmanneksi pisin aika.

Binningtonista tuli seitsemäs NHL-veskari kautta aikojen, joka on onnistunut torjumaan vähintään neljä nollapeliä 14 ensimmäisessä ottelussaan.

 

Florida – Montreal 6-3

Atlantin divisioonan joukkueet Florida Panthers ja Montreal Canadiens ottivat yhteen BB&T Centerissä.Floridalle ottelu oli seitsemän ottelun kotisarjan neljäs peli. Se kaatoi edellisessä pelissään Calgaryn 3-2 rankkareilla katkaisten kahden ottelun tappioputkensa hävittyään Dallasille (0-3) ja Tampa Baylle (2-5).

Kolme ottelua peräkkäin hävinneelle Montrealille ottelu oli kolmen pelin vieraskiertueen päätösottelu.

19 edellisessä pelissään 5+11=16 tehot raapinut Aleksander Barkov aloitti maalinteon ja iski kauden 20.nnen osumansa ylivoimalla neljän minuutin jälkeen avauserässä, kun Canadiensin Max Domin jäähy oli ehtinyt vanheta ainoastaan seitsemän sekuntia. Barkov sai lätyn Mike Hoffmanilta ja Keith Yandlelta aivan maalin eteen, missä Barkov kaivoi lätyn Antti Niemen nokan alta verkkoon.

Bob Boughnerin suojateilla on enää lähinnä kiusaajan rooli, sillä isännät ovat jääneet jo 13 pinnan päähän Montrealista, joka on kiinni vahvasti villi kortti-paikassa.

Denis Malgin maalasi kauden seitsemännen nyyttinsä ja siirsi isännät helponnäköisesti 2-0 -johtoon Derick Brassardin ja Henrik Borgströmin passeista 12.minuutilla vedolla, mikä olisi ollut Niemen torjuttavissa, mutta hanska vuoti.

Domin ranne lauloi Tomas Tatarin passista puolitoista minuuttia myöhemmin ja James Reimerin hanska haroi tyhjää. Domille maali oli kauden 18:s.

Frank Vatrano iski kauden 20.nnen maalinsa vain 53 sekuntia Domin maalin jälkeen ilman maskia Niemen taakse ja Claude Julien otti Carey Pricen Montrealin maalinsuulle. Barkoville syöttöpiste Jonathan Huberdeaun kanssa.

Huberdeausta tuli Floridan toinen pelaaja, joka on syöttänyt vähintään 40 maalia kahtena peräkkäisenä kautena. Olli Jokinen teki tuon tempun kausina 2005-06 ja 2006-07.

Canadiens ei lannistunut, vaan iski vastaiskusta kavennuksen 2-3:een vielä avauserässä, kun sitä oli kolme minuuttia pelaamatta. Brendan Gallagher tuli oikealta läpi ja iski Reimerin olkapäätä nuoleskellen lätyn Kissojen verkkoon.

Hoffmanin aivopierun ansiosta Canadiens pääsi vielä hakemaan tasoitusta pariksi päätösminuutiksi. Mark Pysyk kutitteli vielä mailalla Gallagherin kurkkua erän viimeisellä minuutilla ja Florida tarjosi tasoitusta suorastaan tarjottimella 5vs3-ylivoimalla. Vedot ropisivat kuitenkin ohi maalin.

Kissat olivat lähempänä maalia, kun Barkov oli vapauttaa jäähyltä tulleen Hoffmanin vielä viime sekunneilla läpiajoon, mutta Shea Weber pääsi väliin.

Toinen erä ehti vanheta reilut viisi minuuttia, kun Domi iski ottelun toisella ja kauden 19.nnellä maalillaan pelin tasoihin 3-3(!). Mike Reilly antoi nätin syötön vasemmalta aivan maalin eteen ja Domi zippasi upeasti lätyn Reimerin taakse.

Barkov vei varmasti yhdellä upeimmista maaleistaan Floridan uudelleen johtoon, kun suomalaissentteri kikkaili 4-3 -johtomaalin vippaamalla kiekon jalkojensa välistä saaden näyttämään sekä Habs-pakin Victor Meten että Pricen statisteilta!

Huberdeau vei Floridan päätöserässä jo 5-3 -johtoon Mike Mathesonin keskityksestä, mutta Habsin Julien haastoi maalin paitsiona. Aikansa videoita pläräiltyään tuomarit löysivät tallenteen, mistä näki kiistatta Huberdeaun olleen kiistatta paitsiossa Floridan pelaajien vyöryessä sinisellä hyökkäyspäähän. Tuomarit hylkäsivät aivan oikein maalin paitsiona.

Kolmannen erän puolivälissä pääsivät Huberdeau ja Barkov karkaamaan 2vs1 -ylivoimahyökkäykseen. Vastassa ollut Jeff Petry passasi Barkovin Huberdeaulle yrittämän lätyn takaisin suomalaiselle ja Kissojen sentteri sai viimeistellä hattutemppunsa tyhjiin Pricen tehdessä poikittaisliikettä valmistautuessaan torjumaan mahdollista Huberdeaun laukausta.

Illan neljännen pisteen tehneelle Barkoville hattutemppu oli uran toinen ja maali puolestaan kauden 22:s.

 

Anaheim – Washington 5-2

Ensimmäisenä pelaajana maailmassa Stanley Cupin (4), olympiakullan (2), MM-kullan, World Cupin, Memorial Cupin sekä nuorten MM-kullan voittaneen ja Ducksissa uransa viimeiset viisi kautta pelanneen Scott Niedermayerin pelinumero 27 jäädytettiin juhlallisessa seremoniassa ottelun alla.

https://twitter.com/AnaheimDucks/status/1097310020142694400

Ducks oli aiemmin jäädyttänyt ainoastaan Teemu Selänteen (8) ja Paul Kariyan (9) pelinumerot ja molemmat veijarit olivat luonnollisesti paikalla.

Itse ottelussa Capitalsin Alexander Ovechkinin ampuma avausmaali tarkoitti sitä, että Capsin kapteeni saavutti tällä kaudella jo 40 maalin rajapyykin. Venäläishyökkääjästä tuli neljäs pelaaja NHL:n historiassa, joka on ampunut 10 kaudella vähintään 40 reppua!

 

Illan/yön tulokset:

Pittsburgh – NY Rangers 6-5

Minnesota – St.Louis 0-4

Detroit – Philadelphia 1-3

New Jersey – Buffalo 4-1

Florida – Montreal 6-3 (F: Barkov 3+1, Borgström 0+1; M: Niemi 6/9 torjuntaa – vaihto 13.57/1-3)

Anaheim – Washington 5-2