SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Avtomobilist Jekaterinburg – Sibir Novosibirsk
  • Toimitus

Avtomobilist Jekaterinburg – Sibir Novosibirsk

julkaistu: 12.10.2018 14:13

Itäisen konferenssin ja koko liigan kärjessä ainoana puhtaan pelin joukkueena uskomattomasti kaikki 16 otteluaan voittanut Avtomobilist kohtaa kotonaan Jekaterinburgissa  Sibir Novosibirskin, joka puolestaan on kerännyt ainoastaan viisi pistettä 16 pelistä ja vartioi syystäkin liigan peräpäätä.

Kharlamov divisioonaa kahdeksan pisteen erolla ennen Ak Bars Kazania johtava Avtomobilist lähti kauteen suurin satsauksin, joten ennakkoon mustan hevosen menestykseen osattiin varautua. Silti näin loistavasti mennyt alkukausi on ylittänyt kaikki odotukset.

Avtomobilist on voittanut otteluistaan kaikenlisäksi 14 peliä varsinaisella peliajalla. Joukkue palaa nyt kotiluolaansa kahmittuaan neljän pelin vieraskiertueelta voitot yhteismaalein 19-8.

Sen ykkösnyrkin laitureista Dan Sexton johtaa kärkijengin sisäistä pistepörssiä 8+9=17 tehoin. Ketjun toinen laituri Nigel Dawes on tasapistein 6+11=17 toisena. Kumpikin on iskenyt yhden voittomaalin Avtomobilistin kolmessa viime pelissä.

Nigel Dawes tekee maalin ja Avtomobilist voittaa @2.85

» pelaa kohdetta leovegasilla

Sibir hävisi 12 ensimmäistä otteluaan. Neljästä viime pelistään se on ottanut kaksi voittoa, hävinnyt kerran jatkoilla ja kertaalleen varsinaisella peliajalla.

Sibirissä on kuohunut, mutta pöly näyttäisi pikku hiljaa laskeutuvan. Seuran tunnetusti kärsimätön seurajohto otti roolia jo aikaisessa vaiheessa kautta ja pääsi median valokeilaan, kun potki ensin kiikaritehoilla viisi kauden ensimmäistä otteluaan surffanneen Julius Junttilan ulos.

Jo kierrosta myöhemmin oli luotsi Vladimir Jursinov Juniorin vuoro vaihtua Aleksander Andrijevskiin. Sittemmin Sibir-hyökkääjistä on ollut jo viikkoja toipilaana mm. Tapparan viimekautinen kapteeni Jukka Peltola.

Sibirin kovin pinnarohmu, kuusi reppua ja kahdeksan pistettä kaapinut laituri Nikita Mikhailov kalpenee isäntien kärkinimien rinnalla.

Sibirin ykkössentteri Egor Dugin (1+5=6) sekä kolmossentteri Daniil Romantsev (4+1=5) ja 11/15:stä pelistä torjunut Alexei Krazikov ovat Mikhailovin ohella Sibirin tärkeimmät pelurit, joiden mukana jumbo joko nousee tai kaatuu. Toistaiseksi Fenix-lintu vasta on raotellut hiukan silmäluomiaan tuhkan seasta.

Vaikka Sibir voitti molemmat viime kauden kohtaamiset yhteismaalein 7-2, ei noista peleistä kannata tehdä juuri minkäänlaisia johtopäätöksiä. Erityisesti Avtomobilistia ei tunnista enää samaksi joukkueeksi sen luotua nahkansa perusteellisesti.

Sibir jää tänään isäntien kyydistä jo hyvissä ajoin. Avtomobilistin pahin vastustaja on yhä edelleen sen oma korvien väli ja mahdollinen asenneongelma. Vaikka sen kone yskisikin tänään, korjaa se plakkariinsa pakkopisteet tänää no matter what.