SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Avangard Omsk – Jokerit: Kumpi palaa voitokkaana maajoukkuetauolta?
  • Toimitus

Avangard Omsk – Jokerit: Kumpi palaa voitokkaana maajoukkuetauolta?

julkaistu: 17.12.2018 13:10

Jokerit kirmaa maajoukkuetauolta tositoimiin kahdella ottelulla peräkkäisinä päivinä Moskovassa. B2B-peleistä ensimmäisenä tulee vastaan Avangard Omsk ja päivää myöhemmin Spartak Moskova.

Varsinaisesta kotihallistaan evakossa Moskovassa Balashihassa pelaava Avangard on Itäisen konferenssin kolmas ja johtaa Chernyshev divisioonaa.

Juuri ennen maajoukkuetaukoa kolmen pelin tappioputkensa Magnitogorskissa katkaissut Avangard on tahkonnut tasaisesti kuudessa viime pelissä, joista jokainen peli on päättynyt yhden maalin marginaalilla.

Avangardin tehot lepäävät sen vahvan ykkösnyrkin harteilla. SKA:sta täksi kaudeksi Avangardiin siirtynyt Sergei Shirokov on joukkueen tehomies (39. 16+15=31). Ilya Mikheyev (39. 14+15=29) kirmaa paria potkua perässä. Sentteri Denis Zernov (39. 10+12=22) tuo laitureilleen taustatukea.

Suomalaisväriä Avangardissa edustaa tällä hetkellä pakki Ville Pokka. Veskareista jalkaansa poteva Karri Rämö on ollut sivussa koko kauden.

Avangardilta on Rämön ohella sivussa vahvan NHL-taustan omaava David Desharnais (36. 4+13=17).

Neljä kuudesta viime pelistään voittanut Jokerit sai viimeksi askiin koko marraskuun sivussa olleen Nicklas Jensenin, joka jäi vielä ilman tehopisteitä Salavatia vastaan.

Tuoreista narripelaajista Kristian Vesalainen on ollut mainio saalis. Jetsistä bongattu ja U20MM-kisoista kieltäytynyt 19-vuotias laituri on rohmunnut kuudessa pelaamassaan ottelussa kolme reppua ja viisi pinnaa.

Joukkueet kohtasivat Hartwall Arenassa marraskuussa, jolloin narrit pesivät vieraansa 7-4. Avangard iski tuolloin maaleistaan kaksi ylivoimalla ja jokaisessa osumassa oli mukana sen peliä vahvasti dominoiva ykkösnyrkki. Jokereilla tehot jakautuivat seitsemälle eri kiekkoniilolle.

Tuon kohtaamisen jälkeen ei Avangardin peleissä ole maaleilla juhlittu. Yhdeksässä joukkueen ottelussa tuon jälkeen ei ole kertaakaan tehty viittä maalia enempää, mikä näkyy tänään myös kertoimissa. Neljästi maalimäärät ovat jääneet maksimissaan kolmeen osumaan.

Jokerien kahdeksassa viime pelissä on neljästi tehty maksimissaan neljä osumaa.