SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Auto Chess
  • Atte
    Leppänen

Auto Chessin mobiiliversion alfa-testaus nyt livenä

julkaistu: 16.04.2019 12:33

Auto Chess on Dota 2 -modi, joka vie pelin vuoropohjaisen strategianaksuttelun maailmaan. Kyseinen modi on noussut todella suureen suosioon ja miljoonia innokkaita pelaajia kerättyään peli päätettiin julkaista myös itsenäisenä applikaationa mobiilialustoille Androidin Play-kaupan ja Apple Storen kautta. Pelistä on pyritty poistamaan myös kaikki Dotaan viittaava materiaali, jotta se olisi mahdollisimman itsenäinen ja eheä kokonaisuus.

Eilen peliä työstävä studio Drodo ilmoitti Auto Chessin alfa-testauksen alkaneeksi, mikä tarkoittaa sitä, että onnekkaat testivaiheeseen valitut pelaajat pääsevät ensimmäisten joukossa kokeilemaan peliä itse, jotta Auto Chessin lopullinen, julkaistava versio saataisiin toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan mahdollisimman kelvolliseksi. Alfa-vaiheen testaajat ovat jo streamanneet pelejään, joten peliä odottavat ovat saaneet jo jonkinlaisen kuvan siitä, mitä tuleman pitää.

Pelin aloitusvalikossa on muun muassa postilaatikko viesteille, tulostaulu, tavaraluettelo, kauppa, Wiki-painike, sekä oma alue myös ilmoituksille ja uutisille. Itse pelikuvassa käyttöliittymä muistuttaa hyvin pitkälti PC-pelaajille tuttua näkymää, joskin hahmojen kestävyyspalkit on sijoitettu ruudun vasempaan laitaan. Peli pysyy muutenkin hyvin uskollisena alkuperäiselle PC-versiolleen. Auto Chess on tunnettu pitkistä, 40-minuuttisista otteluistaan, eikä tämän suhteen myöskään pelin mobiiliversio tule antamaan pelaajille siimaa, vaan myös luurilla pelattaessa ottelut tulevat todellakin olemaan armottoman pitkiä. Ratkaisu on hieman omintakeinen muuten kovin kasuaalin oloisen mobiilipelaamisen maailmassa, mutta tämä ei tunnu haittaavan pelin miljoonia ennakkoon rekisteröityneitä pelaajia.

Kuva: Drodo Studio