SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Auto Chess
  • Aleksi
    Majander

Auto Chess ei tee kompromisseja mobiililla – tiedossa 40 minuutin otteluita

julkaistu: 14.04.2019 18:23

Drodo Studiosin julkaisema Dota Auto Chess on siirtymässä hyvää vauhtia mobiilialustalle. Kiinalaisen mobiilikehittäjä Dragonestin kanssa kehitetty peli menettää Dotan sankarit, sillä Valve ei ole mukana projektissa. Jatkossa peli tulee kulkemaan nimellä pelkästään nimellä Auto Chess.

Mobiilipelin julkaisua odotetaan lähikuukausina, mutta pelin fanien keskuudessa kohoaa huoli uuden version autenttisuudesta. Kiinalaiselle TapTapille antamassaan haastattelussa kehittäjät kuitenkin vakuuttavat, että syytä huoleen ei ole.

Suurin huoli liittyy pelin mekaniikkaan. Auto shakissa yksittäiset ottelut kestävät usein jopa 45 minuuttia, mikä on ennenkuulumatonta mobiilialustaa ajatellen. Kehittäjien mukaan ensimmäinen versio julkaistaan suorana käännöksenä PC-pelistä. Jatkossa peliä saatetaan virtaviivaistaa pelaajien mahdollisen palautteen perusteella.

Dotan sankareita ikävöiville kehittäjät lupaavat, että peliin kirjoitetaan oma maailma ja rikas taustatarina kaikille uusille sankareille. Pelin rahamalli tulee pyörimään yhä pelaajien ohjaamien courier-hahmojen ympärillä, mutta tulevaisuudessa saatetaan nähdä nappuloiden kustomointimahdollisuuksia.

Auto Chess on tällä hetkellä suljetussa Alpha-testivaiheessa. Varsinaista julkaisupäivää ei vielä tiedetä, mutta kiinalainen ImbaTV on jo luvannut puolentoista miljoonan dollarin ammattiliigan peliin sen ilmestyessä.

Lähde: VP-esports