SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Australian Open Nadal vs Djokovic
  • Toimitus

Australian Avoimissa edessä finaalipäivä – Kontinen & Peers kentällä aamukuudelta!

julkaistu: 26.01.2019 21:43

Australian Avoimet ovat saapumassa päätökseen ja enää on jäljellä sunnuntain finaalipäivä! Rafael Nadal ja Novak Djokovic kohtaavat miesten finaalissa. Nelipelin finaalissa vastaavasti nähdään Henri Kontinen parinsa John Peersin kanssa. He kohtaavat Pierre-Hugues Herbertin ja Nicolas Mahutin.

Viikonlopun aikana on ehditty nähdä jo nippu finaaleja. Perjantaina Suomen aikaa pelattiin naisten nelinottelun finaali, jossa Samantha Stosur ja Shuai Zhang voittivat lukemin 2-0 (6-3, 6-4) Timea Babosin ja Kristina Mladenovicin.

Naisten finaalissa nähtiin lauantaina todella tiukka vääntö Naomi Osakan ja Petra Kvitovan välillä. US Openin voittanut Osaka nappasi lopulta väännö itselleen lukemin 2-1 (7-6, 5-7, 6-4).

Sekapelin finaali pelattiin lauantana, jossa Rajeev Ram ja Barbora Krejcikova voittivat lukemin 2-0 (7-6, 6-1) parin Sharma/Smith.

Poikien finaalissa Musetti  voitti Navan lukemin 2-1 (4-6, 6-2, 7-6 (14)) ja tyttöjen finaalissa tanskalainen Tauson voitti kanadalaisen Fernandezin selkeästi 2-0 (6-4, 6-3)

Miesten nelinpelin finaali

Henri Kontinen ja John Peers kohtaavat nelurin finaalissa ranskalaisparin Herbertin ja Mahutin. Kontinen ja Peers löytyvät ranking-listan sijalta 28., kun ranskalaiset pitävät hallussaan sijoja 11. ja 12.

Kontinen ja Peers ovat pelanneet selkeästi paremman turnauksen. He eivät ole pudottaneet turnauksessa yhtäkään settiä. Toki Herbertin ja Mahutin turnaus on ollut ehkä haastavampi. He kaatoivat maailman ykkösenä majailevan Mike Bryanin, joka sai pitkästä aikaa rinnalleen veljensä. Bryan pelasi viime kaudella Jack Sockin kanssa neluria, kun hänen veljensä oli loukkaantuneena.

Viime vuonna Toronton voittaneet Kontine ja Peers pelasivat todella heikon loppukauden ja puheissa jo mietittiin, pitäisikö suomalaisen vaihtaa paria. Tauko selkeesti teki hyvää, sillä peli on nyt taas kerran uomissaan.

Ranskalaispari selvitti ATP-finaalissa tiensä aina finaaliin, missä he hävisivät Bryanille ja Sockille lukemin 2-1. Todella haasteellinen finaali on selkeästi luvassa, mutta tämän turnauksen esityksillä Kontinen ja Peers voi tuon ottelun voittaa. Todennäköisesti ottelussa nähdään kolmas erä.

Miesten finaali: Nadal vs Djokovic

Emme odottaneet ennakossamme todellakaan Nadalin olevan tälläisessä tikissä. Espanjalaisen jalkaleikkaus on onnistunut selkeästi odotettua paremmin ja hän ei ole hävinnyt turnauksessa yhtäkään settiä. Viime kaudella Nadalilla oli suuresti ongelmia varsinkin kovilla alustoilla ja hän ei pystynyt Torontoa lukuunottamaan suorittamaan kovilla alustoilla.

Djokovic on tässä turnauksessa tiputtanut setit Shapovaloville ja Medvedeville. Toki Djokovic on maailmanlistan ykkönen, mutta jostain syystä bookerit pitävät Djokovicia suosikkina tässä ottelussa. Espanjalainen on kuitenkin ollut järkyttävässä tikissä tässä turnauksessa.

Tämän parin historia päivää jo vuodelle 2006 ATP-tasolla. Aikakausien vaihtuessa pelurit ovat näennäisesti hallinneet toisiaan, mutta kaksikon 51 kohtaamisesta ei selkeää voittajaa ole löytynyt. Novak Djokovic johtaa miesten mittelöitä lukemin 27-25.

Kaksikko on kohdannut viimeksi viime vuoden Wimbledonin välierissä ja tuo ottelu oli suorastaan eeppinen. Djokovic vei välierän nimiinsä lopulta 3-2, mutta viimeisessä setissä jouduttiin pelaamaan peräti 18 peliä, että voittaja löytyi.

Tämä ottelu on helposti jo tässä vaiheessa vahva ehdokas vuoden tennisotteluksi, joten älä missään nimessä missaa tätä ottelua! Sen näkee nimittäin ilmaiseksi.

Ottelu pelataan Suomen aikaa sunnuntaina klo 10:30 ja ottelu on nähtävissä TV5:llä suorana.

https://www.youtube.com/watch?v=IxV5QCLKPyc

Kuva: Youtube Tennis Time