SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
ATP Basel | Stefanos Tsitsipas – Peter Gojowczyk: Kreikkalainen suosikkina
  • Toimitus

ATP Basel | Stefanos Tsitsipas – Peter Gojowczyk: Kreikkalainen suosikkina

julkaistu: 25.10.2018 11:34

Kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin kausi on ollut todella hyvä. Elokuussa 20 täyttänyt kreikkalainen on noussut ryminällä ATP-tasolle ja tulokset ovat olleet kiitettävän hyviä. Barcelonassa ATP 500-turnauksessa Tsitsipas yllätti monet ja eteni finaaliin Nadalia vastaan, Kanadan Mastersissa sama vastus ja finaali. Viime viikolla tuli vihdoin se ensimmäinen ATP-titteli Ruotsista. Mies nousi alle vuodessa Challenger-pelaajasta ATP:n kärkikahdenkympin joukkoon!

Eilen ei vielä uskaltanut hypätä Tsitsipasin kelkkaan, mutta tänään uskaltaa. Normaalisti nämä pelaajat turnausvoiton jälkeen suorittavat hieman heikommin seuraavalla viikolla, mutta kreikkalaisessa ei ollut eilisessä ottelussa mitään tämän kaltaista nähtävissä. Jeremy Chardy jäi jalkoihin 2-0 (6-2, 7-6) tyylipuhtaalla suorituksella.

Vastaansa hän saa tänään 60. sijalla majailevan saksalaisen Peter Gojowczykin. 29-vuotias saksalainen nappsi viime vuonna Ranskan Metzissä ensimmäisen tittelinsä, mutta tällä kaudella meno on ollut ailahtelevaa. Tuo kyseinen titteli tuli myöskin sisäturnauksessa, kuin kreikkalaisellakin. Alkukaudesta Gojo väläytti etenemällä Delray Beachin finaaliin, mutta sen jälkeen alkoi suvantovaihe. Vaikka Genevessä pääsikin finaaliin kesällä, ei tämän jälkeen voittoja pahemmin ole irronnut.

Saksalaisella ei ole mitenkään helppo ottelu luvassa. Tsitsipas on loppukaudesta ollut mallikkaassa liidossa paria kömmähdystä lukuunottamatta. Koska saksalaisen peli ailahtelee todella paljon, voidaan kreikkalaisen 2-0 voittoa pitää kovin maukkaana kun kertoimeksi tarjotaan 2.00. Kaksikko on viimeksi kohdannut Shanghaissa vuosi sitten ja sillon tiukka ottelu päätty kreikkalaiselle. Toki saksalainen oli paremmassa kunnossa. Totaalista Tsitsipasin ylijuoksua tästä on turha odottaa, mutta kolikonheitosta ei tässä voida puhua.