SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Athletic Bilbao teki ratkaisunsa – Berizzo sai lähteä
  • Toimitus

Athletic Bilbao teki ratkaisunsa – Berizzo sai lähteä

julkaistu: 04.12.2018 17:33

Athletic Bilbao on päättänyt antaa kenkää argentiinalaisvalmentaja Eduardo Berizzonille. Bilbao on jämähtänyt La Ligassa putoajan paikalle ja seuranjohdolle viimeinen niitti oli, kun Berizzonin luotsaama joukkue sai 3-0 pannuun Levantelta. Ottelun kruunasi vielä Peru Nolaskoain turhautumisesta seurannut erittäin ruma taklaus ja punainen kortti.

Athletic Bilbao on yksi kolmesta seurasta, jotka ovat pelanneet Espanjan pääsarjassa jokaisella 88 La Liga-kaudella. Kaksi muuta samaan kastiin päässyttä joukkuetta ovat Real Madrid ja Barcelona. Näin ollen joukkueen putoaminen olisikin suunnilleen Baskimaan kansallinen katastrofi. Tämän takia seura olikin pakoitettu tekemään omat ratkaisunsa.

Seuran oma kasvatti pelastamaan seuran

Berizzonin työn jatkajaksi on valittu seuran oma kasvatti Gaizka Garitano. Garitanon pelaajaura seurassa jäi reservijoukkueen tasolle, mutta nyt miehellä olisi mainio mahdollisuus nousta Athletic Clubin fanejen suureen suosioon. Pelaajauran ainoat La Liga ottelut, kun tulivat joukueen verivihollisen Real Sociedadin väreissä.

Valmennusuralla Garitano ei ole täysin tyhjä arpa. Parhaiten mies muistetaan Eibarista, jonka edustusjoukkueeseen Garitano siirrettiin reservijoukkueen riveistä kaudeksi 2012-2013. Heti toisella kaudellaan Garitanon joukkue nousikin jo La Ligaan. Nousu pääsarjatasolle oli Eibarin seurahistorian ensimmäinen.

Vaikka seuraavat pestit Valladolidissa ja Deportivo La Coruñassa päättyivät potkuihin on taas viimeajat Athletic Bilbaon reservijoukkue Bilbao Athleticissa näyttäneet jälleen paremmalta. Nyt toivoa siis sopiikin, että legendaarinen Baskimaan seura on löytänyt oikean miehen pitämään Athletic Bilbaon maan korkeimmalla sarjatasolla.

(Kuva: Sky Sports)