SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Atalanta – Milan: Maalikarnevaalit tulossa Stadio Atleti Azzurri d’Italialla?
  • Toimitus

Atalanta – Milan: Maalikarnevaalit tulossa Stadio Atleti Azzurri d’Italialla?

julkaistu: 22.12.2019 06:43

Bergamon Stadio Atleti Azzurri d’Italialla kohtaavat Serie A:n sunnuntai-iltapäivän ensimmäisessä ottelussa sarjassa kuudentena oleva Atalanta ja yhdeksäntenä oleva Milan.

Gian Piero Gasperinin suojatit ylisuorittivat Mestarien liigan alkulohkossaan hinaten bergamolaiset upeasti jatkopeleihin täpärästi lohkokakkosina heti Manchester Cityn jälkeen Shakhtarin nokan edestä.

Serie A:ssa liito on ollut lähes viimekautisella tasolla, mutta ymmärrettävästi europelit ovat verottaneet myös Atalantan terävimpiä tehoja. Viidestä viime pelistä on tullut kaksi voittoa, yksi tasuri ja kaksi tappiota. UCL-pelien jatkuessa vasta helmikuussa jää Atalantallekin aikaa keskittyä hetkeksi paremmin myös kotoiseen sarjaan.

Lokakuussa milanolaisten peräsimeen palkatun Stefano Piolin opit alkavat pikkuhiljaa kantaa suurseurassa hedelmää, sillä joukkue tuntuu oppineen vihdoin myös voittamaan – sekä olemaan häviämättä niin usein mitä Marco Giampaolon aikakaudella.

Neljästä edellisestä pelistä on Rossonerin plakkarin pohjalle kertynyt kaksi voittoa ja kaksi tasuria, tosin kismittävät kiikarit San Sirolla Sassuolon isäntänä olisi voitu välttää tehokkaammalla pelillä, mutta minkäs teet. Suunta on kuitenkin oikea ja sarjasijoitus on huomattavasti parempi mitä alkukaudesta. Vielä on kuitenkin europeleihin matkaa.

Atalantan peleissä taotaan lähes järjestään isoja maalilukemia. Sen kotipeleissä keskiarvo on 2.57-2.00, kun puolestaan milanolaisten vieraspeleissä ladotaan osumia huomattavasti tasaisempaan tahtiin (1.125-1.125).

Luis Muriel on ollut yhdeksällä uunillaan bergamolaisten kovin maalinsylkijä tällä kaudella. Atalantan maalitilastossa seuraavina tulevien Duvan Zapatan (6) ja Josip Ilicicin (5) pelaamiset ovat tänään epävarmaa. Gasperinilta löytyy kuitenkin syvyyttä, sillä Alejandro Gomez (4), Robin Gosens (4) ja vielä Mario Pasalic (3) osaavat panna myös nahkakuulaa verkkoon.

Milania heikentää Leo Duarten, Lucas Paquetan sekä Rossonerin toisen johtavan maalintekijän Theo Hernandezin (4) poissaolot. Erityisesti kaksi maalia kolmessa viime pelissä tehneen Hernandezin pelikielto syö vieraita. Milanolaisten maalivastuu lepää tänään Krzysztof Piatekin (4) harteilla, mutta polakilta riittää kyllä potentiaalia.

Atalantan pelit tuntien tässä ottelussa nähdään kevyesti kolmekin kaappia, jos milanolaisilta riittää vähänkään yritystä, niitä nähdään enemmän. Vähintään neljästä uunista saa markkinoilta pelikelpoisia tarjouksia!