SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Astralis yrittää jälleen kaupata paikkaansa huippuliigassa – Kymmenillä miljoonilla dollareilla
  • Saara
    R

Astralis yrittää jälleen kaupata paikkaansa huippuliigassa – Kymmenillä miljoonilla dollareilla

julkaistu: 11.07.2023 14:37

Pikkulinnut ovat laulaneet, että Astralis on jälleen laittanut LEC-paikkansa myyntiin. Tanskalaisorganisaatio kaupitteli League of Legendsin EMEA-alueen liigapaikkaansa jo vuonna 2022, mutta kauppaa ei koskaan syntynyt. Pyydetty hinta oli 40-50 miljoonaa dollaria.

Mahdollisia ostajia tuolloin olivat suosittu ranskalainen organisaatio Karmine Corp sekä espanjalainen Giants. Kummallakin firmalla on hyvät suhteet kehittäjään ja kipparoijaan Riot Gamesiin, sillä niillä on paikat myös EMEA:n Valorant-liigassa.

LEC:ssä on tapahtunut viime aikoina muutoksia, kun Misfits Gaming ja Rogue jättivät liigan. Misfits myi paikkansa Team Hereticsille, kun taas Rogue löi hynttyyt yhteen KOI:n kanssa, joka osti enemmistöosuuden organisaation LEC-paikasta.

Astralis on sittemmin neuvotellut ainakin saudiarabialaisen Team Falconsin kanssa, mutta Riot Games ei ole tavannut hyväksyä sikäläisiä tiimejä mihinkään pääliigoistaan.

Vuonna 2019 Astralis liittyi LEC-liigaan, muttei ole menestynyt kovinkaan hyvin. Joukkue ei ole koskaan ollut kansainvälisissä tapahtumissa, ja se on tällä hetkellä ulkona LEC-kilpailusta, koska ei selviytynyt Summer Group -vaiheeseen. Championship-pisteitäkään tiimi ei ansainnut riittävästi päästäkseen League of Legendsin maailmanmestaruusotteluiden karsintaturnaukseen.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Michal Konkol / Riot Games