ETUSIVU / COUNTER STRIKE
astralis iem
  • Sauli
    Rautiainen

ASTRALIS MURSKASI LIQUIDIN VUODEN VIIMEISESSÄ FINAALISSA – DEV1CE ISKI HUIKEAN ÄSSÄN

julkaistu: 21.12.2020 15:00

Eilen pelattiin vuoden 2020 viimeisen ison CS:GO turnauksen IEM Global Challengen finaali. Loppuottelussa kohtasivat tanskalainen Astralis ja yhdysvaltalainen Team Liquid.

Ottelun vastinpari oli tuulahdus viime vuodelta, jolloin joukkueet kilpailivat maailman parhaimman joukkueen tittelistä. Tämä vuosi kohteli kahta finaalijoukkuetta varsin eri tavoin.

Astralis on pelannut koko vuoden – kesää lukuunottamatta –huipulla ollen finaalihetkellä maailman ranking 2. Liquid puolestaan on kompastellut koko poikkeuksellisen vuoden ja olikin yllätys, että ranking sijalla 17. oleva joukkue nousi IEM Global Challengen finaaliin.

Finaali pelattiin paras viidestä -tyylillä ja ensimmäisenä oli vuorossa Astraliksen valinta Inferno. Ensimmäisen puoliajan ollen suhteellisen tasainen repäisi Astralis poliisipuolella 14-6 johdon. Liquidin viiden kierroksen putkesta huolimatta joukkue taipui tanskalaisille lopulta 16-11.

Toisena karttana toimi Liquidin valinta Overpass, jonka Astralis ratkaisi jo ensimmäisellä puoliajalla sen päättyessä 13-2. Liquid jälleen yritti kiriä, mutta kierrokset eivät riittäneet. Viimeistä edellinen kartta päättyi niin ikään 16-11.

Ratkaiseva kartta oli lopulta Dust 2. Ensimmäinen puoliaika päättyi 8-7 tanskalaisille ja lopulta 16-10 puolten vaihdettua. Näin Astralis voitti suvereenisti 3-0 pyyhkien jenkeillä pöytää. Kartassa nähtiin huikea taidonnäyte Nicolai “Dev1ce” Reedtziltä. Näet klipin alla olevasta twiitistä.

Voiton ansiosta Astralis nousee todennäköisesti vuoden viimeisessä HLTV:n maailman ranking-listauksessa sijalle 1. Liquidille – häviöstä huolimatta – toinen sija toi lohdutusta kivisen vuoden jälkeen.

Kuva: Astralis