SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Astraliksen tuore kapteeni Benjamin “blameF” Bremer: “Kuten monet muutkin pojat, olin koulussa ja halusin mennä salille hankkimaan vatsalihaksia tyttöjä varten”
  • Perttu
    Leinonen

Astraliksen tuore kapteeni Benjamin “blameF” Bremer: “Kuten monet muutkin pojat, olin koulussa ja halusin mennä salille hankkimaan vatsalihaksia tyttöjä varten”

julkaistu: 19.09.2023 02:00

Astraliksen tähtipelaaja ja nykyisin joukkueen pelinsisäisenä johtajana eli IGL:nä toimiva Benjamin “blameF” Bremer kertoi Escorenews:n haastattelussa joukkueessaan tapahtuneista muutoksista, CS2:sta ja hänen rakkaasta kuntosaliharrastuksestaan. Haastattelu tehtiin IEM Cologne turnauksessa, jossa Astralis ylsi komeasti välieriin asti.

Vaikka Astralis vaihtoi kesän aikana ainoastaan kaksi pelaajaa blameF kertoo joukkueen olevan käytännössä täysin uusi. Pelaajien positioita CT- ja T-puolilla on muutettu isolla kädellä ja roolit ovat vaihtuneet.

Uusina pelaajina joukkueeseen lisättiin Sprout:ssa ihastuttanut, 19-vuotias Victor “Staehr” Staehr sekä kokeneempi Johannes “b0RUP” Borup. Sivuun siirtyivät joukkueen entinen IGL Lukas “gla1ve” Rossander ja Alexander “Altekz” Givskov. Nelinkertainen major-voittaja gla1ve on edelleen penkitettynä ja miehen uusi osoite on vielä epäselvä.

Kun joukkueen pelinsisäinen johtaja gla1ve siirrettiin syrjään penkille oli selvää, että joukkue tarvitsee “uudet aivot” IGL:n muodossa.  Haastattelussa blameF avaa taustaa kuinka hän lopulta nousi nykyisen kokoonpanon IGL:ksi.

“Olen aina sanonut samaa kaikissa pelaamissani joukkueissa, että pelaan sitä paikkaa, mitä tahansa roolia, mikä tekee joukkueestani parhaan mahdollisen, mitä joukkue tarvitsee”, blameF avaa.

”Joukkue ja johto tulivat kysymään minulta jos voisin ottaa IGL:n tontin hoitaakseni ja tottahan toki minä olin avoin ajatukselle.”

BlameF lisää tietävänsä olevan hyvä monissa eri rooleissa, myös IGL:nä, joten päätös siirtyä johtajan rooliin oli hänelle helppo.

Haastattelusta käy ilmi, että tanskalainen supertähti on nöyrä joukkuepelaaja. Paljon viime aikoina otsikoissa olleesta “trash talkista” pelin sisällä kysyttäessä on miehen vastaus kunnioitettava.

“En välitä, ihmiset voivat puhua meille miten paljon vain haluavat servulla, kunhan pelin päätyttyä he pystyvät kiittämään matsista, kättelemään meidät ja kunnioittamaan meitä servun ulkopuolella”, hän pohtii.

Kuntosaliharjoittelu ja Counter-Strike

Bremer kommentoi haastattelussa rakasta kuntosaliharrastustaan ja taustaansa kehonrakentajana.

“Kuten monet muutkin pojat halusin [alunperin] mennä salille hankkimaan vähän lihaksia tyttöjä varten. Sitten huomasin tulevani kerta toisensa jälkeen yhä isommaksi ja isommaksi. Sitten huomasin, että olisi hauskaa jos olisin vieläkin vähän isompi, ja näin kuntosaliharjoittelusta syntyi enemmänkin elämäntapa kuin harrastus.”

Kun kuntosaliharrastuksesta tuli elämäntapa, opetti se paljon tärkeitä elämässä tarvittavia taitoja nuorelle tanskalaiselle, kuten ”kurinalaisuutta, kovaa työntekoa, yksinoloa ja silti asioiden saavuttamista, itseluottamusta”.

Nykyään CS-ammattilaisena blameF ei ole enää yhtä tiukka itselleen ruokavalion ja fyysisen harjoittelun osalta. Tanskalainen kertoo niiden olevan mahdoton yhtälö ammattilaiskiertueella reissatessa paljon ja yöpyessä hotelleissa.

“Rehellisesti sanottuna se on mahdotonta, en pääse lähellekään sitä mitä olin joskus treenien ja ruokavalion suhteen. Minun täytyy käydä hotellin kuntosaleilla ja niillä ei ole isoja painoja. Kun palaan reissulta kotiin, olen väsynyt matkustuksesta”, blameF kertoo.

“On erittäin haastavaa tehdä hyviä päätöksiä ravinnon suhteen reissuilla, koska et itse valitse aina sitä mistä ja millaista ruoka on.”

Turnauksissa ja reissuissa valinnat eivät ole siis aina omia ravinnon suhteen ja blameF kertookin höllentäneensä otettaan tiukasta ruokavaliosta reilusti. Tanskalainen kertoo kuitenkin edelleen pitävänsä huolta kunnostaan harjoitellen säännöllisesti ja pysyen aktiivisena.

Säännöllisestä kuntosaliharrastuksesta ja oman kehon hyvinvoinnin ylläpitämisestä pelaamisen ohella Bremer kokee olevan paljon hyötyä. Hän jaksaa pysyä keskittyneenä servulla pidempään ja tekemään otteluiden sekä harjoitusten jälkeen ylimääräisiä pelissä auttavia toimenpiteitä, koska hänen kehonsa voi myös hyvin.

“Pystyn pelaamaan paljon CS:ää väsymättä siihen. Joten voin helposti istua ja pelata koko päivän. Sitten yöllä voin vaivoitta katsoa vaikka koko yön demoja, sillä aikaa kun tiimini tarvitsee taukoa tai lepoa”, Bremer jatkaa kropan hyvinvoinnin positiivista puolista.

“Pelien jälkeen, kun monet tykkäävät mennä nukkumaan, minä puolestani tykkään katsella meidän otteluamme ja tehdä muistiinpanoja seuraavaa päivää varten, jotta minun joukkueeni ei tarvitse tehdä sitä. Minusta tuntuu, että tuollaisilla asioilla saavutan hieman etua muihin nähden. Kun tunnet olosi hyväksi kehossasi, et väsy niin nopeasti yms. Mutta itse otteluissa en usko sen tuovan minulle suurta etua, sillä CS-pelaajat tietävät kuinka pystyä pelaamaan 3-4 tuntia putkeen.”

Counter-Strike 2

Haastattelun siirtyessä CS2:n ja sen tulevaan julkaisuun blameF povaa ensimmäisten turnauksien uudessa pelissä olevan sattumanvaraisempia ja yllätysalttiimpia.

“Se tulee olemaan enemmän sattumanvaraista alussa harjoituksen puutteen takia. Tulee olemaan vähemmän aikaa katsoa demoja ja tehdä muita tärkeitä asioita. Jotkut koittavat pelata uutta peliä varmasti samalla tavalla kuin CS:GO:ta ja jotkut taas muuttavat asioita paljon.”

Varsinkin ensimmäisissä turnauksissa CS2:n julkaisun jälkeen blameF povaa olevan enemmän yllätyspotentiaalia. Lisäksi CS-maailman aikataulut ovat tiukkoja, joten haasteita voi tulla myös seurajohdoille aikataulutuksen ja uuteen peliin adaptoitumisen kanssa. Onkin pitkälti kysymysmerkki kuinka jouhevasti siirtymä CS:GO:sta CS2:een tapahtuu.

Kuva: PGL