SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ässät – Tappara: Valoa pohjalta?
  • Toimitus

Ässät – Tappara: Valoa pohjalta?

julkaistu: 17.11.2018 15:11

Liigajumboksi jämähtänyt Ässät on saanut koneen käyntiin ja tulee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Valmentajan vaihtanut Ässät on onnistunut ottamaan kahdesta kriisiseurasta Kalpasta ja HIFKistä kolmen pisteen voitot ja ennen maajoukkuetaukoa porilaiset väänsivät Tampereelta itselleen kaksi pistettä Ilvestä vastaan.

Varsinkin Ässien maalivahti Andreas Bernard on vihdoin löytänyt itsensä. Kahteen edelliseen starttiin kaksi päästettyä maalia. Kalpaa vastaan hän pelasi yli 50 minuuttia ja ei päästänyt selän taakseen yhtään kaappia. Ässät on jopa onnistunut maalinteossa, sillä kolmessa edellisessä pelisssä he ovat onnistuneet yhdeksän kertaa.

Tappara pelasi eilen Ilvestä vastaan vaikean pelin. Vaikka ensimmäisen erän puolivälistä toisen erän puoliväliin Tappara hallitsi ottelua, olivat he muuten kohtuullisen vastaantulijoita Ilvestä vastaan. Viiteen minuuttiin isketty kolme maalia kuitenkin riitti voittoon. Tappara menetti yli kymmenen kertaa prässin alla omalla alueellaan kiekon ja peli ei ollut todellakaan uomissaan. Tolpat ja Heljanko Tappara-maalilla pelastivat kolme pistettä.

Ässillä aloittaa tänään luonnollisesti Bernard, mutta Tappara passittaa jostain ihmeen syystä Niklas Bäckströmin maaliin. Mies on pelannut vain puolitoista ottelua tällä kaudella ja hän on päästänyt peräti kuusi maalia. Edellinen starttin on yli kuukauden takaa KooKoota vastaan.

Ässiltä löytyy muitakin maalintekijöitä kuin Jarno Kärki, joka on kolmeen edelliseen peliin nakutellut kaksi hattutemppua. Liigassa tasoerot eivät marraskuussa normaalisti ole kovin suuria ja tästä syystä kotijoukkueen suuri altavastaaja-asema ihmetyttää.

Tappara ei todellakaan eilen ollut niin hyvä, kuin lukemat antoivat ymmärtää. Tässä on porilaisilla todellinen paikka napata neljäs voitto putkeen. Ässät ei ole koskaan ollut Tapparalle mitenkään helppo vastustaja. Ovat sijoitustilanteet runkosarjassa aiemmin olleet mitä tahansa.