SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ässät palkkasivat Tommi Kerttulan kehitysjohtajakseen
  • Toimitus

Ässät palkkasivat Tommi Kerttulan kehitysjohtajakseen

julkaistu: 26.11.2018 19:24

Porin Ässissä on viime aikoina nähty jopa hieman huvittaviakin käänteitä, kun seura on milloin nimennyt uutta valmentajaa ja kasannut uusia työryhmiä ilman sen suurempaa menestystä. Parhaiten varmasti on kaikilla muistissa Jari Pasasen nimeäminen uudeksi valmentajaksi. Tämän jälkeen kuitenkin Pasasen nykyinen työnantaja Tanskasta ilmoitti, että mies on sidottu optiolla myös seuraavaksi kaudeksi tanskalaisten palvelukseen.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Porissa on kyllästytty puuhasteluun ja Ässät palkkasivatkin kovan luokan urheilujohtajan Tommi Kerttulan patapaitojen palvelukseen. Kerttulan sopimus on reilun 10 kuukauden mittainen ja päättyy 30.9.2019. Yhtenä syynä sopimuksen päättymisajankohtaan on Kerttulan opinto-oikeuden päättyminen vuoden 2019 lopussa, joten miehen pitäisi saada myös opintojensa lopputyö aikaiseksi ennen ensi vuoden loppua.

Hämeenlinnassa asustava Kerttula on jääkiekkoilunsa aloittanut jo pienenä poikana HPK:n junioreissa ja peliura kesti Hämeenlinnassa aina vuoteen 1996 saakka, jolloin mies pelasi vielä HPK:n A-junioreissa. Seuratyöt alkoivat virallisesti vuonna 2000, jolloin Kerttulasta tuli Pelicanssejen pelaajatarkkailija. Tässä hommassa mies jatkoikin 2005 vuoteen saakka. Tämän jälkeen Kerttula toimi vuoden Kalpan pelaajatarkkailijana, jonka jälkeen tie kävi Jukureihin.

Jukureissa Kerttula toimi urheilupuolen johtajana neljän vuoden ajan Mestiksessä ja Jukureissa. Tältä ajalta meriittilistalle merkattiin kolme mestaruutta ja yksi hopea. Samalla Kerttula oli yhtenä suurena palasena laittamassa seuraa Liiga-kuntoon. Vuonna 2016 Kerttula haki Ässien urheilujohtajan paikkaa, johon loppusuoralla valittiin kuitenkin Jari Korpisalo, joka sai kenkää tehtävästään tällä kaudella. Tämän jälkeen Kerttula on toiminut ruotsalaisen Örebron pelaajatarkkailijana.

Toimenkuvana uusien urheilutoiminnan linjausten käynnistäminen

Ässien puheenjohtaja Mikko Juusela kertoi, että Kerttulan toimenkuvan suurimmat tehtävät ovat uuden päävalmentajan löytäminen, joukkueen kasaaminen seuraavaksi kaudeksi ja seuran uuden urheilustrategian saattaminen julkaisukuntoon ennen kauden 2019 – 2020 alkua, sekä tietysti myös työn käynnistäminen. Näistä asioista viimeisin oli myös Kerttulan mieleen, sillä mies kertoi juuri tämän seikan olevan yksi suurimmista työn vetovoimatekijöistä.

Puheenjohtaja Juusela kertoi myös, että tämä palkkaus tehtiin osittain korjaavana toimenpiteenä. Voidaankin pitää kokolailla varmana, että päätös on yksi parhaista mitä tällä kaudella on Ässien toimistolla tehty. Kerttulalla on myös tehtävässä jonkinmoinen näytönpaikka, sillä kyseinen mies on jo jonkin aikaa ollut todella näkyvästi esillä puhumassa urheilujohtamisen merkityksestä ja tärkeydestä. Nyt onkin aika siirtyä puheista tekoihin.

-Ässien halu uudistaa toimintakulttuuria ja keskustelut omasta roolistani siinä lisäsivät imua työtehtävää kohtaan. Ihmisten ja organisaatioiden kehittäminen kiinnostavat minua. Minut on palkattu urheilutoiminnan linjauksen mukaisten muutosprosessien käynnistäjäksi, mutta toki tehtävään kuuluu myös Ässien urheilustrategian kirkastaminen yhdessä seurayhteisön kanssa, Ässien tuore kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Tällä hetkellä Kerttulan toimenkuva on projektiluontoinen, mutta kumpikaan osapuoli ei halunnut sulkea pois mahdollisuutta yhteistyön jatkumisesta tulevaisuudessa. Varmaa on kuitenkin se, että Ässät saivat tehtävään nälkäisen, ammattitaitoisen ja näyttöhaluja täynnä olevan miehen, joka on intoa täynnä kuin ilmapallo. Aika näyttää mitä mies voi saada kymmenessä kuukaudessa aikaiseksi. Aika on lyhyt, mutta itse Kerttula uskoo sen riittävän.

(kuva: Liiga)