SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aseet jotka rikkoivat CS:GO:n — Joulukalenteri luukku #17
  • Perttu
    Leinonen

Aseet jotka rikkoivat CS:GO:n — Joulukalenteri luukku #17

julkaistu: 17.12.2023 09:00

Vuosi 2023 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomille yksi kaikkien aikojen hermeettisimmistä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta Pelaajatcomin perinteisen joulukalenterin muodossa.

Joulukalenteri käsittelee tänä vuonna Counter-Strike 2 -peliä. Paraikaa luukuissamme käymme läpi ominaisuuksia, joita edeltäjästä, CS:GO:sta, ei tulisi toistaa uudessa pelissä.

Luukku #17

Counter-Striken historiankirjoihin avattiin uusi luku syyskuun lopussa, kun Counter-Strike: Global Offensive siirtyi menneisyyteen. CS:GO:n aikakausi kesti yli kymmenen vuotta ja sen matkan varrelle sattui yhtä jos toista.

Yksi ikimuistoisimmista peliin lisätyistä aseista oli R8 tai kuten ase tuttavallisemmin tunnettiin, “revolveri”.

R8 revolver esiteltiin CS-kansalle vuonna 2015. Se mullisti koko pelin hetkellisesti ylivoimaisuudellaan. Ase maksoi ainoastaan 850$ ja se teki damagea AWP-tarkkuuskiväärin tavoin, yksi osuma vartaloon tai päähän tiesi eliminointia.

Yksi ase pystyi sekoittamaan koko pelin, kun yksi laukaus rintaan riitti eliminoimaan vastustajan.

Valve totesi nopeasti tehneensä virheen ja R8 revolverin ylivoimainen asema CS:ssä kesti lopulta ainoastaan 48 tuntia, kun Valven oli pakko nerfata sitä.

Nykyään asetta käytetään ammattilaispiireissä lähinnä enää huvin vuoksi tai hauskanpitoon, yksinkertaisesti siksi, että päivitysten jälkeen siitä on muodostunut liian kehno vastine Desert Eaglelle.

Toinen osuva esimerkki epätasapainoisina peliin lisätyistä aseista on CZ-75 pistooli, joka aiheutti vuonna 2018 R8 revolverin kaltaisen sekasorron.

CZ-75 ei kokenut yhtä suurta ja nopeaa nerfausta kuin R8, mutta Valve joutui tasapainottamaan sitäkin varsin nopeasti.

Tec-9 pistooli on kolmas esimerkki aseesta, joka on kokenut nerfausta julkaisunsa jälkeen.

Nämä pyssyt ovat osoitus siitä, kuinka hauraita CS:n perustukset loppupeleissä ovatkaan.

 

Palkintoja tuhansien eurojen arvosta

Pelaajatcomin joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-, X- ja TikTok-sivuilla. Kaikkien seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa pelaamiseen liittyviä tuotteita tuhansien eurojen edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia sosiaalisessa mediasa.

Tarkemmat ohjeet joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät somekanavien joulukalenteri-julkaisuistamme.

Kuva: Valve/Polygon