SEURAA MEITÄ:
×

ARTIFACT

ETUSIVU / ARTIFACT
Rickhard Garfield tiimeineen ei jatka töitä Artifactin kehityksessä
  • Aleksi
    Majander

Rickhard Garfield tiimeineen ei jatka töitä Artifactin kehityksessä

julkaistu: 09.03.2019 14:08

Valve aloitti yhtiölle harvinaiset irtisanomiset torstaina 7.3. Vaikka kyse on vain kolmestatoista työntekijästä, eri Valvea seuraavat uutissivustot alkoivat nopeasti spekuloida niitten syitä ja seurauksia. 13 varsinaisen työntekijän lisäksi Valve ilmoitti lopettaneensa useita urakkasopimuksia.

Kilpakorttipeli Artifactiin liittyviin uutisiin ja sisällöntuottoon keskittyvä sivusto Artibuff päätti selvittää asiaa ja otti yhteyttä pelin suunnitelleeseen Richard Garfieldiin. Garfield tunnetaan parhaiten Magic The Gathering keräilykorttipelin suunnittelijana, ja hänen omistamallaan 3 Donkeys yrityksellä oli sopimus Artifactin kehittämisestä Valvelle.

”Voin todeta, että 3 Donkeys oli yksi urakoitsija joka ei jatka yhteistyötä Valven kanssa. Emme olleet yllättyneitä, sillä pelin lanseeraminen on ollut erittäin kivistä. Olimme kaikki tohkeissamme pelistä ja varmoja, että meillä oli hyvä tuote. Ymmärsimme kuitenkin nopeasti, että olisi vaikea saada peli sellaiselle yleisölle jota olimme odottaneet”, Garfield kertoi kommentissaan Artibuffille

Artifactin alkua kiviseksi kutsuminen on vähättelyä. Peli julkaistiin reilu kolme kuukautta sitten, jolloin sitä pelasi päivittäin noin 60 000 käyttäjää. Lyhyessä ajassa peli on menettänyt 99% pelaajistaan ja nykyään sitä pelaa vain reilu 500 pelaajaa päivässä. Huono alku ei kuitenkaan lannistanut Garfieldia.

”Irtisanomisissa on tietty järki takana. Ensimmäiseksi pienempi kehitystiimi pystyy reagoimaan nopeammin, kun eriäviä mielipiteitä on vähemmän. Myös meidän yrityksemme tarjoama asiantuntemus ei ole enää neljän vuoden yhteistyön jälkeen yhtä kriittistä. Kaikkiaan me olemme optimistisia Artifactin suhteen ja tarjouduimme jopa antamaan neuvoja ilmaiseksi tulevaisuudessa, sillä haluaisimme todella nähdä Artifactin vielä menestyvän.” Lopettaa Garfield.

Valve ei ole kommentoinut uutista, ja viimeisin päivitys pelin puolelta nähtiin tammikuun lopulla, joten fanit voivat vain spekuloida mitä tulevaisuus tuo pelille tullessaan.

Lähde: Artibuff Kuvalähde: ArtifactTV