SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Arsenal – Tottenham: Odotettavissa tasainen ottelu

julkaistu: 02.12.2018 13:57

Tänään Emirates Stadiumilla kohtaavat sarjassa viidentenä oleva kotijoukkue Arsenal ja sarjan kolmas Tottenham. Lontoossa on tänään jonkinverran tuulinen sää ja 13 astetta lämmintä, joten olosuhteet ovat jalkapallo-ottelulle varsin hyvin kohdallaan. Kentällä nähdään myös kaksi hyökkäävästä jalkapallosta tykkäävää joukkuetta, joten sunnuntai-iltapäivän viihdepaketti on varmasti kohdallaan.

Kotijoukkue Arsenal on tällä kaudella siirtynyt Unai Emeryn aikakauteen ja siirtymä onkin ollut kokolailla kivuton, sillä lontoolaisjoukkue on kerännyt kauden 13 ottelustaan 27 pistettä. Viimeaikoina Emeryn joukkueella on kuitenkin ollut varsinkin Valioliigassa paljon petrattavaa puolustus suuntaan. Tästä esimerkkinä on esimerkiksi se, että joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana Valioliigaottelussa viimeksi 29.9.2018.

Tänään Emeryn elämää ei helpota ollenkaan tieto siitä, että hyökkäyspään tehomies Alexandre Lacazette joutuu ilmeisesti olemaan poissa pelistä. Tästä lopullinen varmuus saadaan kuitenkin vasta kokoonpanojen saapuessa. Tämän lisäksi hyökkäysosastolta puuttuu myös Danny Welbeck, jolle olisi varmasti ollut käyttöä Lacazetten poissa ollessa. Muista poissaolijoista Koscielny ja Monreal olisivat taistelleet varmaan paikasta avauksessa.

Tottenham lähtee otteluun kuuden ottelun voittoputkessa ja myös pelillisesti erittäin hyvässä formissa. Edellisessä Valioliigaottelussa Chelsean 3-1 voittanut Tottenham on löytänyt joukkueelle erittäin sopivan pelityylin. Varsinkin Harry Kanen johtama hyökkäys on erittäin hyvin ajoittanut oman prässinsä ja Tottenham on viimeotteluissa saaneet erittäin paljon enemmän pallonriistoja hyökkäyskolmanneksella, kun alkukaudesta.

Tänään Mauricio Pochettino saa myös joukkueensa kasaamiseen hieman lisähaastetta, sillä joukkueesta puuttuu hyökkääjä Lamelan lisäksi myös puolustajat Trippier ja Sanchez. Myös keskikenttäpelaaja Moussa Dembele on loukkaantuneiden osastolla Victor Wanyaman ohella. Pochettino on kuitenkin pärjännyt tällä kaudella erittäin hyvin myös loukkaantumisten kanssa ja näin ollen Tottenhamilta odotetaan tänäänkin hyvää suorittamista.

Arsenalin pakisto on tällä kaudella ollut muutamaan otteeseen helisemässä nimen omaan vaihtelevan prässin joukkueita vastaan. Tottenham tulee etupäässä prässäämään ohjauspelin kautta, mutta aina mahdollisuuksien tullen koko joukkue nostaa prässin hetkessä todella kovaksi. Myös Tottenhamin puolustuspeli on ollut viimeviikkoina kotijoukkuetta varmempaa.

Ottelun maalimääriin koskeminen olisi tällä kertaa kokolailla mahdotonta, koska poissaolojen takia ottelun tempo voi olla yllättävänkin alhainen. Varsinkin Pochettino on tunnettu siitä, että miehen joukkueet osaavat tarvittaessa pudottaa ottelun temmon tänään erittäinkin alas. Tänään ottelu ratkeekin pieniin yksityiskohtiin tai yksittäisen pelaajan huippusuoritukseen. Kuitenkin paremmassa formissa oleva vierasjoukkue on tänään pelillisesti lievä suosikki.