SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Arsenal – Manchester United: Emiratesilla nähdään entisten suurseurojen välienselvittely heti uuden vuosikymmenen alkajaisiksi

julkaistu: 31.12.2019 05:10

Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä tahkotaan useita kovia otteluita Valioliigassa, ja tämä myöhäisillan kamppailu on vertaansa vailla oleva herkkupala. Vaikka Arsenal ja Manchester United eivät olekaan enää 2000-luvun alun iskussa, on Emiratesilla silti odotettavissa kiihkeä kamppailu pisteistä perinteisten kiistakumppanien kesken.

Viime sunnuntaina Mikel Arteta kärsi ensimmäisen tappionsa Arsenal-valmentajana kun hän joukkueensa hävisi katkerasti lopulta Chelsealle 1-2 lukemin. Tykkimiesten johto suli viimeisen kympin aikana ja tuska Pohjois-Lontoossa kasvoi entisestään. Artetan suojatit osoittivat kuitenkin aiempaa perempaa sitoutumista ja esimerkiksi maalitykki Pierre-Emerick Aubameyang uurasti laajalla säteellä kentällä joukkueensa eteen.

Arsenalin nykyvire on kuitenkin heikko. Se ei ole voittanut edellisestä seitsemästä ottelustaan ainuttakaan kotikentällään kaikki kilpailut huomioiden. Neljästä viimeisimmästä kotiesiintymisestä se on poistunut tappio niskassaan, joten paineet alkavat olla jo valtavat. 12 sijalla oleva Arsenalilla on jo lyhyempi matka putoamisviivaan (kuusi pistettä) kuin eurokentille (seitsemän pistettä).

Manchester United päätti vuoden 2019 hyvillä mielin, sen voitettua viikon parin päivän sisään sekä Newcastlen sekä Burnleyn. Voittojen myötä ManU nousi viidenneksi sarjataulukossa ja edellä oleva Chelsea on enää neljän pisteen päässä.

United on pelannut hyvin Valioliigan isompia seuroja vastaan ja Ole Gunnar Solskjaerin miehistö on voittanut Chelsean, Manchester Cityn, Leicesterin ja Tottenhamin tällä kaudella. Lisäksi se on ainoa seura, joka on pystynyt viemään kaksi pistettä sarjakärki Liverpoolilta.

Vieraissa ei ole kulkenut viime otteluissa kovinkaan hyvin. Kuudesta viimeisimmästä vieraspelistään ManU on voittanut ainoastaan kaksi kaikki kilpailut huomioiden.

Marcus Rashfordin ja Anthony Martialin yhteistyö on sujunut hyvin ja kaksikko tullee aiheuttamaan ongelmia myös vaikeuksissa olleelle Arsenal-pakistolle. Rashford on Valiliigan kolmantena maalipörsissä 12 osumalla. Hänen edessään on Arsenalille 13 osumaa iskenyt Aubameyang.

Manchester United voitta ja kumpikin joukkue tekee maalin @3,45 NetBet

» Pelaa kohdetta netbetillä

Joukkueiden kohdatessa edellisen kerran syyskuussa pisteet jaettiin 1-1 Old Traffordilla. Viime keväänä Lontoossa Arsenal oli parempi 2-0 lukemin.

Manchester United on ollut kovemmassa iskussa kuin sekava ja tuuliajoilla seilaava Arsenal. Arteta saanee joukkueeseensa ryhtiä, mutta tämä ottelu voi tulla vielä liian nopeasti. Tykkimiehet ovat kokeneet kovia ja edellisessä pelissä tullut katkera tappio oli selvästi kova paikka henkisesti koko seurayhteisölle.

Pelataan vierasjoukkueen voittoa +0 tasoituksella.