SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Arsenal – Chelsea: Saako Mikel Arteta palautettua Tykkimiehet jälleen voittavaksi joukkueeksi?

julkaistu: 29.12.2019 00:28

Sunnuntaina Emirates Stadiumilla pelataan iso ottelu, kun Chelsea saapuu Arsenalin vieraaksi juuri ennen vuoden vaihdetta. Isäntien tuore valmentaja Mikel Arteta tekee kotidebyyttinsä tiukassa tilanteessa. Hän oli ensimmäisen kerran vetovastuussa jo Boxing day-kierroksella tapaninpäivänä, kun Tykkimiehet jäivät harmittavaan 1-1 tasapeliin Bournemouthin vieraana.

Nyt vastus kovenee, kun neljäntenä oleva Frank Lampardin Chelsea saapuu Islingtoniin mittaamaan paikallisvastustajansa vireen. Chelsea on ollut vahva vierasjoukkue tällä kaudella ja viikko sitten se vieraili edellisen kerran Pohjois-Lontoossa. Tuolloin sinipaidat kävivät kellistämässä Tottenhamin 0-2.

Chelsean murheena on ollut epätasaisuus. Sen otteet ovat heilahdelleet rajusti ja edelliset seitsemän matsia ovat sujuneet voittojen ja tappioiden vuorotellessa. Esimerkiksi hienoa Spurs-voittoa seurasi karmaiseva kotitappio tapaninpäivänä Southamptonia vastaan.

Chelsea on tehnyt yhdeksässä vieraspelissään jopa 22 maalia, mikä tulee olemaan ailahtelevasti puolustaneelle Arsenalille iso haaste. Tykkimiehet ovat päästäneet jokaisessa neljässä edellisessä kotipelissään vähintään kaksi maalia omiin. Tosin myös Chelsean puolustus on ollut kaikkea muuta kuin vedenpitävä. Ennen Tottenham-nollapeliä se ehti päästää viidessä edellisessä vieraspelissä yhteensä kymmenen maalia omiin. Oletettavaa onkin, että verkko tulee heilumaan kummassakin päässä kenttää.

Arsenalilla on tiukka ohjelma tulossa, kun se kohtaa Chelsean lisäksi myös Manchester Unitedin kotonaan parin päivän sisään. Artetalla olisi paikka tehdä näyttävä sisääntulo päävalmentajana ottamalla kaksi isoa päänahkaa. Toisaalta kaksi tappiota tietäisi takuulla TOP-4 sijoituksen karkaamista lopullisesti.

Pierre-Emerick Aubameyang on Arsenalin paras maalintekijä. Gabonilainen on iskenyt Valioliigassa 12 maalia. Chelsean tehokkain on Tammy Abraham 11 osumallaan.

Arsenal on pelannut nyt kotonaan kuusi viimeisintä peliä ilman voittoa kaikki kilpailut mukaan lukien, häviten näistä kolme viimeisintä. Tykkimiehillä on kuitenkin pätevä saldo Chelseaa vastaan kotikentällään. Se on pelannut Emiratesilla neljä edellistä matsia tappioitta, voittaen näistä kolme. Chelsea nuiji Arsenalin puolestaan Eurooppa-liigan finaalissa Bakussa viime keväänä 4-1 lukemin.

Chelsea on hienoinen ennakkosuosikki, mutta paikallispeleissä voimasuhteet ovat häilyvämpiä ja muuttujia on ”normaalipeliä” enemmän. Lisäksi tilastollinen fakta on, että valmentajan vaihdos nostaa hetkellisesti joukkueen voiton todennäköisyyttä prosentuaalisesti merkittävästi.

Arsenalin kertoimet ovat hienoisessa laskussa, mutta sen voitosta tarjottavissa, liki kolmosen pinnassa huitelevissa kertoimissa, on edelleen ilmaa. Tarttukaamme siis niihin.