SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Arizona Coyotes – Dallas Stars: Kojoottien ja Raannan Bounce Back?
  • Toimitus

Arizona Coyotes – Dallas Stars: Kojoottien ja Raannan Bounce Back?

julkaistu: 29.12.2019 19:41

NHL:n Läntisen konferenssin joukkueista Arizona Coyotes ja Dallas Stars kohtaavat B2B-peleissään Gila River Arenassa.

Kolmannen tappionsa neljässä pelissä kärsinyt Coyotes otti eilen turkkiinsa Golden Knightsilta Tyynenmeren divisioonan kärkikamppailussa 1-4 T-Mobile Arenassa.

Vegas ratkaisi ottelun kahden Mark Stonen ja Chandler Stevensonin ylivoimaosuman turvin. Edellinen iski isännille kaksi uunia ja samassa ykkösketjussa uurastava kaksikko yhdessä Vegasin tehoketjun kolmannen lenkin, kaksi maalisyöttöä saalistaneen Max Paciorettyn kanssa, olivat ritaripaidoista pelituulella. Arizonan ainokaisen iski takatolpalle unohdettu Michael Grabner avauserässä.

Antti Raanta vaihdettiin toisessa erässä pois maalinsuulta ja suomalainen korvattiin Adin Hillillä. Viime torstaina alavartalovamman takia Wild-pelin kesken jättäneen Darcy Kuemperin (15-8-2, 2.17, 92.9%) loukkaantuminen on kyllä melkoinen jobin posti Arizonalle. Kuemperilla on kaikista NHL-veskareista viidenneksi eniten voittoja ja mies on neljäntenä päästettyjen maalien keskiarvossa ja torjuntaprosenteissa mitattuna.

Vaikka Coyotes-pakki Nick Schmaltzin neljä peliä kestänyt seitsemän maalisyötön pisteputki katkesi Las Vegasissa eilen, Rolle-setä luottaa siihen, että uuden putken metsästys alkaa tänään onnistuneesti.

Maalintekijäksi voi metsästää Avalanchessa useamman kauden pelannutta Carl Söderbergiä, joka Arizonan maaliruiskuna on tuulettanut osumaa tällä kaudella jo 11 kertaa. Söderberg tottui Avsissa pelatessaan koviin peleihin Starsia vastaan, ja ui kuin kala vedessä näissä peleissä. Ruotsalainen johtaa isäntien kakkosta, missä juuri Schmaltz viilettää toista laitaa ja toisella nuori Clayton Keller on osunut myös jo kymmenen kertaa.

Nick Schmaltz tekee pisteen (sis. jatkoajan) @1.75 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Nick Schmaltz tekee vähintään 2 pistettä (sis. jatkoajan) @4.15 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Carl Söderberg tekee maalin (sis. jatkoajan) @4.00 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Uudenvuodenpäivän Talviklassikkoon valmistautuva Dallas Stars onnistui nappaamaan Colorado Avalanchesta onnekkaan 3-2 kotivoiton rankkareilla American Airlines Centerissä eilen. Voitto oli sille toinen viidessä pelissä ja pisti sopivasti poikki kahden peräkkäisen ottelun orastavan tappioputken.

Avalanchen pelaajat kolistelivat kahteenkin otteeseen isäntien maaliputkia ja olivat pitkään voiton syrjässä kiinni, mutta Stars sai kun saikin tasoitettua pelin päätöserässä vieden ottelun jatkoille.

Dallas oli ratkaista ottelun jo jatkoajalla Nathan MacKinnonin otettua jäähyn rapiat pari minuuttia ennen sen päättymistä ja Stars pyöritti lähes koko kaksiminuuttisen ylivoimapeliä hyökkäyspäässään, mutta lukuisia supertorjuntoja napsinut sakuveskari Philipp Grubauer loisti vieraiden maalissa.

Ensimmäistä kertaa viimeisenä NHL-joukkueena tällä kaudella voittolaukauskisaan joutunut Avalanche oli kieltämättä vaisu rankkareissa, missä aina luotettavat MacKinnon ja Mikko Rantanen eivät saaneet ujutettua limppua Ben Bishopin selän taakse. Vanhat pierut Joe Pavelski ja Alexander Radulov sen sijaan näyttivät maalinteosta mallia, eikä Grubauerista ollut kaksikon voittajaksi, vaikka Tyler Seguinin vedon koppasikin.

Arizona ja Dallas kohtaavat tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kaksi edellistä kotipeliään hävinneet Rick Tocchetin suojatit heittivät viime helmikuussa melkoisen gorillan selästään kaataessaan tuolloin Starsin niukasti 3-2 kotiluolassaan hävittyään sitä ennen yhdeksän kertaa peräkkäin Starsille! Rick Bownessin suojatit eivät ole sellaisessa tikissä, että Starsia voisi suositella Coyotesia tälläkään kertaa kaatamaan.

Raanta (6-7-2, 2.91, 91.5%) haastaa tänään sympaattisen venäläisen virkaveljensä Anton Khudobinin (8-5-1, 2.30, 92.8%). Kojoottien Bounce Back on erittäin ilmeinen, tuleeko se suoralla voitolla, on eri asia.