SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Gibraltar
  • Atte
    Leppänen

Apexin tuorein päivitys tuo suuria muutoksia hahmoihin ja aseisiin

julkaistu: 17.04.2019 13:41

Huippusuosittu battle royale -peli Apex Legends sai eilen uuden tasapainopäivityksen, jonka myötä pelin hahmoja ja aseita pyritään tasapäistämään. Pelin kehittäjä Respawn julkaisi päivityksen tarkemmat tiedot Redditissä.

Hahmoista muutoksia kokevat Gibraltar ja Caustic. Respawn on selvästi kuunnellut pelaajiaan, sillä useat peliin perehtyneet ovat havainneet näiden kahden hahmon olevan suurempien hitboxiensa ansiosta turhankin helppoja kohteita. Koska isokokoisten hahmojen hitboxien pienentäminen olisi tuntunut hieman hölmöltä, päätti Respawn yksinkertaisesti parantaa näiden kestävyyttä. Molemmat hahmot saavat siis uuden passiivisen kyvyn, fortifiedin, jonka ansiosta niiden kestävyys on muita hahmoja 10 % parempi. Vaikka hahmoja on edelleen helpompi ampua suuren kokonsa vuoksi, ainakin jonkinlaista kompensaatiota on niille nyt suotu. Myös Causticin kaasun vahinkoa on parannettu, ja hahmo pystyy myös heittämään ultimate-kranaattinsa hieman pidemmälle. Gibraltarin henkilökohtainen kilpi koki sekin parannuksen, sillä sen kestävyyttä nostettiin 50 pisteestä 75 pisteeseen.

Aseista muutoksia kokivat kaikki tarkkuuskiväärit, sekä Havoc, Wingman ja Spitfire. Tarkkuuskiväärit tekevät nyt hieman suurempaa vahinkoa jalkoihin ja niiden keinumista on myös hillitty. Longbown tulinopeutta on myös lisätty ja kaikkien sen lippaiden ammusmäärää on kohotettu kahdella. Energiakivääri Havoc sai myös buffia, sillä sen lippaan kokoa nostettiin 25 ammuksesta 32 ammukseen ja ase tekee nyt myös enemmän vahinkoa. Monet pitävät Wingmania jopa edellisen nerfin jälkeen pelin parhaana aseena, ja kyseistä asetta heikennettiinkin jälleen melkoisen tuntuvasti, kun sen ennestään pientä lipaskokoa pienennettiin kahdella patruunalla. Myös pidetyn Spitfire-konekiväärin damagea ja lippaan kokoja pudotettiin hieman.

Päivitys sisälsi muutoksia myös kartalta löytyviin kultaisiin aseisiin. Kultaisessa Havocissa on nyt turbocharger-lisäkappale ja 1x-2x-hologrammitähtäin. Kultaisessa R301-karbiinissa on myöskin sama tähtäin ja kultainen Wingman tulee nykyään digital threat -tähtäimellä.

Kuva: Respawn Entertainment