SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Apex Legendsin uusi kausi rikkoi ennätykset – Nämä lisät toivat mukanaan pelaajaryntäyksen
  • Niko
    Nikkilä

Apex Legendsin uusi kausi rikkoi ennätykset – Nämä lisät toivat mukanaan pelaajaryntäyksen

julkaistu: 30.05.2020 11:00

Apex Legends -battle royalen viides kausi alkoi aiemmin tässä kuussa. Uuden kauden tuomat uudistukset ovatkin iskeneet pelaajakansaan varsin muikeasti, ja kaudesta saattaa hyvinkin muodostua pelin kaikkien aikojen suosituin.

Respawn Enterntainmentin design director Jason McCord kertoi DotEsportsin haastattelussa, että viides kausi toi mukanaan muun muassa avausviikon suurimman määrän uusia pelaajia sitten ensimmäisen kauden ja korkeimman päivittäisen pelaajamäärien säilyttämisen ikinä; toisin sanoen pelaajat siis pelaavat päivässä enemmän kuin ennen.

Kaikkein ilmiselvin kiinnostusta herättänyt seikka on pelin uusin hahmo, mestarivaras Loba. Tyylikkään ja sähäkän Loban kykyihin kuuluu muun muassa lyhyen matkan teleportti ja Ultimate-kyky, joka takaa tämän joukkueelle hetkessä pääsyn mittavaan loot-valikoimaan. Hahmo onkin ollut erittäin suosittu pelaajien keskuudessa.

Loban lisäksi peliin lisättiin ensimmäistä kertaa PvE-eventti The Broken Ghost, eli yksinpelitila. Tätäkin tärkeämpää on, että nämä lyhyet tehtävät sisältävät tarinanpätkiä, jotka avaavat värikkään hahmokaartin persoonia ja kehittävät pelin juonta eteenpäin. Kun ottaa huomioon, että pelin onnistui erottua massasta osittain juuri hahmojensa avulla, ei ole mikään ihme että pelitila on otettu suorastaan ilolla vastaan.

On myös syytä huomioida, että koronaviruksen aiheuttama epidemia on mitä todennäköisimmin luonut kauden avaukselle mitä otollisimmat olosuhteet.

Myös pelin kilpapeli puoli näyttää taas rohkaisevalta. Koronavirusepidemia peruutti aiemmin paljastetun Global Series -turnaussarjan, mutta EA julkisti aiemmin tällä viikolla sen korvaavan 500 000 dollarin palkintopotilla varustetun Summer Circuitin.

Lähde: DotEsports Kuvalähde: EA