SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Apex Legendsin uusi kausi alkaa huomenna – Trooppinen kenttä muuttaa peliä radikaalisti
 • Niko
  Nikkilä

Apex Legendsin uusi kausi alkaa huomenna – Trooppinen kenttä muuttaa peliä radikaalisti

julkaistu: 01.11.2021 15:00

Apex Legendsin yhdestoista kausi polkaistaan käyntiin huomenna. Se uudistaa peliä tavalla, jollaista ei ole nähty liki vuoteen, joten sekä uusille että vanhoille pelaajille on varmasti tarjolla mielekästä tekemistä.

Uusi kausi (Escape) tuo mukanaan sekä uuden hahmon että uuden kentän. Viimeksi näin tapahtui viime vuoden marraskuussa, kun Horizon ja Olympus saapuivat peliin sen seitsemännen kauden myötä.

Tulevan kauden tulokkaisiin kuuluvat psykoottinen androidi Ash sekä trooppinen paratiisisaari Storm Point. Ash on aiemmin toiminut pelin Arena-pelitilan selostajana, mutta saapuu nyt peliin kokonaisuudessaan. Ashin erikoiskykyihin kuuluvat:

 • Passive Ability: Arc Snare
  • Ansalanka, joka kiinnittyy maahan ja sitoo sitä koskeneen hahmon itseensä, samalla tätä vahingoittaen.
 • Tactical Ability:
  • Ashin minikartta näyttää viimeaikaiset Death Boxit ja paljastaa selviytyneet hyökkääjät.
 • Ultimate Ability: Phase Breach
  • Avaa yksisuuntaisen portaalin valittuun kohteeseen.

Storm Point -kenttä puolestaan sotkee pelin tuttuja kuviota. Tutut “ilmapallotornit” on yhtä lukuun ottamatta korvattu painovoimasingoilla, jotka ampuvat pelaajat ennalta määrättyyn paikkaan. Aiemmasta kulkumuodosta poiketen pelaajat voivat käyttää aseitaan, erikoiskykyjään ja kranaattejaan ilmamatkan aikana.

Saarelta löytyy myös rutkasti villieläimiä, joiden pesiä ryöstämällä pelaajat voivat ansaita loottia, EVO-pisteitä ja Crafting-materiaaleja. Samalla pedot ovat myös uhka varomattomille pelaajille.

Kentän nähtävyyksiin kuuluvat mm. avaruusaluksen hylky, jättiläisantenni, metsän latvustoon rakennettu Checkpoint sekä alati pyörivä Barometer-rakennus. Kaiken kaikkiaan kentältä löytyy 17 Points of Interest -sijaintia ja se on tähän asti julkaistuista kentistä kaikkein suurin.

Uuden kauden viimeinen merkittävä lisä on sen mukana saapuva uusi ase; C.A.R. Kyseessä on konepistooli, joka kykenee käyttämään sekä Heavy- että Light-ammuksia ja vaihtamaan näiden kahden välillä. Perinteisesti Apex Legendsin aseet ovat pidättäytyneet yhdessä ammustyypissä, joten C.A.R. on ainoa laatuaan.

Lähde: Apex Legends Kuvalähde: Apex Legends

Tuoreimmat uutiset: