SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Apex Legendsin suosio vain kasvaa – Rikkoi Steam-ennätyksen
  • Niko
    Nikkilä

Apex Legendsin suosio vain kasvaa – Rikkoi Steam-ennätyksen

julkaistu: 10.02.2022 14:32

Respawn Entertainmentin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema Apex Legends -battle royale aloitti 12. kautensa tämän viikon tiistaina. Uusi kausi toi mukanaan merkittävästi uudistuksia, kuten Mad Maggie -hahmon, uuden pelimuodon ja uudistetun Olympus-kentän.

Kauden alku onnistui selvästi herättämään fanien kiinnostuksen, sillä peli rikkoi tällä viikolla Steamin pelaajaennätyksensä: Steamcharts-sivuston mukaan sitä pelasi parhaillaan 392 998 samanaikasista pelaajaa.

Pelin aiempi ennätys saavutettiin viime vuoden toukokuussa, jolloin se ylsi 330 879 samanaikaisen pelaajan lukemaan. Tällöin suosiota avitti pelin yhdeksäs kausi ja sen mukana julkaistu Valkyrie-hahmo, Arena-pelimuoto ja Bocek-jousi.

Tämän viikon keskimääräinen pelaajamäärä ei aivan yltänyt yli aiemman, 169 528.2 pelaajan ennätyslukeman, mutta nousi silti kunnioitettavaan 157 020.1 pelaajaan, mikä on yli kaksinkertainen verrattuna pelin Steam-julkaisun aloituslukemaan (74 957.3 keskimääräistä pelaajaa).

Pelin suosio on positiivinen uutinen myös sen e-urheilutoiminnan jatkon kannalta. Apexin virallinen kilpasarja, Apex Legends Global Series, on tällä hetkellä tauolla, mutta palaa taas tämän kuun 26. päivä Pro-liigansa myötä. Suomea liigassa edustavat Juho “Silta” Sillanpään joukkue Guild Esports ja täysin suomalainen Horizon Union.

Lähde: Steamcharts Kuvalähde: Electronic Arts