SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Apex Legendsin mobiiliversio ja yksinpeliprojekti hyllytettiin
  • Niko
    Nikkilä

Apex Legendsin mobiiliversio ja yksinpeliprojekti hyllytettiin

julkaistu: 03.02.2023 13:23

EA:n julkaisema ja Respawn Entertainmentin kehittämä Apex Legends -batte royale lukeutuu tämän hetken suosituimpiin moninpeleihin. Esimerkiksi Steamissa sitä on pelannut viimeisen 30 päivän aikana keskimäärin 200 000 samanaikaista pelaajaa, ja parhaimmillaan yli 400 000 pelaajaa.

Vahvasta asemastaan huolimatta peli tuntuu kuitenkin kärsivän useista ongelmista. Sen mobiiliversion lakkautus julkistettiin aiemmin tällä viikolla. Mobiiliversio on pelattavissa vielä toukokuun ensimmäiseen päivään asti, jonka jälkeen se poistuu käytöstä, alle vuosi julkaisunsa jälkeen. Pelaajille ei tarjota hyvitystä pelissä tekemistään ostoksista.

EA on kuitenkin sanonut, että se tulee tutkimaan tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia pelin mobiiliversioihin liittyen.

Appmagic data -sovelluksen mukaan pelin mobiiliversio ehti nettoamaan yli 40 miljoonaa dollaria elinkaarensa aikana, ja noin 1,4 miljoonaa tammikuun aikana, mikä edustaa merkittävää laskua seitsemän miljoonan huippukohtaan verrattuna.

Myös kehitteillä oleva Apex Legends -yksinpeli on Bloombergin julkaiseman raportin mukaan peruttu.

EA sanoo Apex Legendsin suoriutuneen viime vuosineljänneksellä alle odotusten, josta se syyttää “haastavaa markkinatilannetta”. Pelaajayhteisön keskuudessa pelin “suoriutumisen”, eli käytännössä bruttoansioiden laskun syynä on pidetty sen väljähtänyttä tilaa, joka ei tarjoa tarpeeksi uutta sisältöä pelaajille.

Lähde: Respawn Entertainment Kuvalähde: Electronic Arts